Mediterrane frittata

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Simpel? Check! Boordevol vitamines? Check! Eiwitten? Check! Smaak? Dubbelcheck!

De ideale maaltijd voor doordeweekse avonden (en een gezonde lunch!), zo kun je deze Italiaanse 'omelet' wel noemen. De frittata is ook perfect om te eten na het sporten door de hoeveelheid eiwitten. Ik at hem vóór het sporten, omdat het lekker licht is. En toch krijg je meteen je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen! Het je geen ovenvaste pan? Geen paniek! Gebruik een normale koekenpan om de groenten te bakken en doe daarna alles in een ovenschaal.

Mediterrane frittata

Mediterrane frittata

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 5 takjes verse basilicum
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 100 gram fetakaas
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. ovenvaste pan OF koekenpan + ovenschaal
  2. garde

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 C.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olie in.
  3. Voeg de spinazie en de tomaten toe en bak deze totdat de spinazie is geslonken.
  4. Klop de eieren los en meng de melk, basilicum en zwarte peper er doorheen.
  5. Laat de pan op het vuur staan en giet het ei-mengsel bij de tomaat en spinazie, in de pan.
  6. Verkuimel de feta er overheen.
  7. Zet de pan in de oven en bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar. (Let op: gebruik je geen ovenvaste pan, doe dan de spinazie en tomaten na het bakken in een ovenschaal, voeg het ei-mengsel toe en zet dit 20 minuten in de oven).

3 reacties op “Mediterrane frittata

  • laura

    hoi! wat een leuke recepten allemaal. Helaas zie ik bij veel glutenvrije recepten staan dat er melk bij moet. Door wat kan ik de melk vervangen? Aangezien ik geen lactose mag :)

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Laura, de melk kun je vrijwel altijd vervangen door een plantaardige melk naar keuze. Bij hartige gerechten zou ik voor een zo neutraal mogelijke vervangen gaan (havermelk of rijstmelk bijvoorbeeld?). Bij de zoete gerechten kun je bijvoorbeeld ook amandelmelk kiezen. Eet smakelijk alvast, ben benieuwd wat je gaat maken :).

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *