Gevulde Mexicaanse omelet

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente.

Gevulde Mexicaanse omelet

Gevulde Mexicaanse omelet

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd

Ingrediënten

  • 10
  • eieren
  • 2 el
  • bruisend mineraalwater
  • 1
  • puntpaprika
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 75 gram
  • peen julienne
  • 2
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 2
  • avocado's
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 rode
  • peper
  • 5 takjes
  • koriander
  • peper en zout

Benodigdheden

  • koekenpan
  • staafmixer of blender
  • garde

Instructies

  1. Pureer de avocado met de rode peper, limoen en een takje koriander tot een gladde guacamole.
  2. Kluts de eieren en voeg water toe. Meng het water door de geklutste eieren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  4. Giet wat ei in de pan en bak de omelet aan beide kanten gaar.
  5. Haal de omelet uit de pan en herhaal met de rest van het mengsel. Je kunt circa 4 omelets maken.
  6. Doe een beetje guacamole op de omelet en voeg de groenten toe.
  7. Maak af met een takje koriander en rol de omelet op. omelet met Mexicaanse vulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *