Mexicaanse ‘lasagne’

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse 'lasagne' is ideaal! Je kunt veel voorbereiden, het kost sowieso niet zo veel tijd en als je klaar bent om te eten schuif je de schaal zo in de oven! Perfect dus ook voor een doordeweekse dag! In plaats van lasagne bladen gebruikte ik wraps die ik bedekte met guacamole en een lekkere kip-tomatensaus. Vind je dit recept lekker? Dan denk ik dat de oven nachoschotel en de tortillataart ook wel iets voor je zijn!

Mexicaanse ‘lasagne’

Mexicaanse ‘lasagne’

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 grote tortilla wraps
  • 500 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogd salieblad
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • voor de guacamole:
  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  • ovenschaal van ca. 30 x 25 cm
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de pan. Voeg de kip, salie en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de kip gaar en voeg vervolgens paprika, rode peper, suiker en passata toe en laat circa 10 minuten op laag vuur inkoken.
  4. Vet intussen de ovenschaal in met olijfolie en leg op de bodem 2 wraps neer zodat de onderkant helemaal bedekt is.
  5. Maak de guacamole door in de blender of met de staafmixer alle ingrediënten te mengen.
  6. Smeer op de laag wraps een laag gucamole en leg daar weer 2 wraps op (of zoveel als nodig is om deze laag te bedekken).
  7. Vervolgens bedek je deze met een laag van het kipmengsel, leg je weer 2 wraps hier op gevolgd door een laag guacamole en weer 2 wraps. Daarna verdeel je het resterende kipmengsel over de wraps, gevolgd door de gehalveerde tomaatjes en de geraspte kaas.
  8. Bak 10 minuten in de voorverwarmde over.
  9. Serveer eventueel zure room bij het gerecht.

10 reacties op “Mexicaanse ‘lasagne’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *