Mexicaanse ‘lasagne’
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse 'lasagne' is ideaal! Je kunt veel voorbereiden, het kost sowieso niet zo veel tijd en als je klaar bent om te eten schuif je de schaal zo in de oven! Perfect dus ook voor een doordeweekse dag! In plaats van lasagne bladen gebruikte ik wraps die ik bedekte met guacamole en een lekkere kip-tomatensaus. Vind je dit recept lekker? Dan denk ik dat de oven nachoschotel en de tortillataart ook wel iets voor je zijn!
Mexicaanse ‘lasagne’
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 grote tortilla wraps
- 500 gram kipfilet (in blokjes)
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogd salieblad
- 1 tl bruine suiker
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 500 gram passata di pomodoro
- 100 gram geraspte oude kaas
- scheutje olijfolie
- zwarte peper
- zout
- voor de guacamole:
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 limoen
- snuf zeezout
Benodigdheden
- ovenschaal van ca. 30 x 25 cm
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven op 200 C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet wat olie in de pan. Voeg de kip, salie en paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kip gaar en voeg vervolgens paprika, rode peper, suiker en passata toe en laat circa 10 minuten op laag vuur inkoken.
- Vet intussen de ovenschaal in met olijfolie en leg op de bodem 2 wraps neer zodat de onderkant helemaal bedekt is.
- Maak de guacamole door in de blender of met de staafmixer alle ingrediënten te mengen.
- Smeer op de laag wraps een laag gucamole en leg daar weer 2 wraps op (of zoveel als nodig is om deze laag te bedekken).
- Vervolgens bedek je deze met een laag van het kipmengsel, leg je weer 2 wraps hier op gevolgd door een laag guacamole en weer 2 wraps. Daarna verdeel je het resterende kipmengsel over de wraps, gevolgd door de gehalveerde tomaatjes en de geraspte kaas.
- Bak 10 minuten in de voorverwarmde over.
- Serveer eventueel zure room bij het gerecht.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 692 | Calorieën uit vetten 319 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 56% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 48% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit recept ga ik zéker eens uitproberen, ziet er heerlijk uit!
Dit lijkt me lekker! Zat toevallig laatst nog te denken dat ik wel eens een mexiaanse ovenschotel wilde maken, dit past helemaal in dat plaatje.
Yum! Ik hou van mexicaans eten, maar deze variant kende ik nog niet. Ik ga hem graag eens uitproberen.
Dankjewel :-)!
Deze wil ik wel eens uit proberen
Ben echt gek op lasagne en Mexicaans eten. Heb het recept gelijk uit geprint. Binnen kort maar eens maken
Wat leuk om te horen! Heel benieuwd wat je ervan vindt :)
Klinkt echt heerlijk! Leuke variaties op de Italiaanse lasagne!
Gisteren gemaakt en gegeten, heerlijk.
Maar 500 Gr passaat bedoel je daarmee de inhoud van het blik of uitgelekt.
Ik heb uitgelekt genomen was in iedergeval lekker en de kosten zijn het niet.
Leuk Theo! Ik gebruikte passata in een kartonnen verpakking. Deze is al gezeefd, dus gebruik het liefste alles uit de verpakking.