Mexicaanse maïssoep
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Herken je dat? Dat je bepaalde 'fases' hebt waarin je helemaal fan bent van een bepaald ingrediënt of een bepaalde keuken? Ik ga momenteel volgens mij door een Mexicaanse fase, want de laatste tijd staat er regelmatig iets Mexicaans op tafel. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want de Mexicaanse keuken is heel erg lekker! Ik ging dit keer voor een maïssoep. In Mexico meestal gemaakt van verse maïskolven, maar ik ging voor het gemak even voor maïs uit blik. Overigens is maïs nu wel in het seizoen, dus mocht je het leuk vinden, probeer de maïssoep dan ook eens met verse maïs. De typisch Mexicaanse kaas is Cotija kaas. Aangezien ik geen idee heb of dat in Nederland te koop is, ging ik voor 'the next best thing'. Uit diverse bronnen vond ik dat oude Cotija het meeste op Parmezaan lijkt en jonge meer op feta. In ging voor feta kaas en dat zorgde voor een heerlijke smaak!
Op het einde kun je al je toppings naar keuze op je soep strooien. Wat een (Mexicaans) feestje!
Mexicaanse maïssoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 600 gram maïskorrels
- 2 bosuien
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 bouillonblokje
- 250 ml water
- sap van 1 limoen
- 50 gram feta kaas
- olijfolie
- topping:
- zure room
- chili vlokken
- bosui
Benodigdheden
- grote steelpan (let op dat deze krasvast is i.v.m. staafmixer - pureer de soep anders in de blender)
- staafmixer
Instructies
- Snijd het wit van de bosui fijn. Snijd het groene gedeelte in ringen en bewaar dit apart.
- Snijd de knoflook grof.
- Giet olie in de pan en fruit de bosui en de knoflook.
- Voeg paprikapoeder en mais toe. Bak enkele minuten en voeg dan limoensap, water en een bouillonblokje toe.
- Kook op laag vuur gedurende circa 10 minuten. Voeg op het einde fetakaas toe en pureer vervolgens tot een gladde soep.
- Dien de soep op met de toppings naar keuze.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 349 | Calorieën uit vetten 83 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 19% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk en makkelijk recept. Ik heb verse maïskolven in huis, dus ga die ervoor gebruiken!
Met verse maïskolven is ‘ie inderdaad nóg lekkerder :-)!