Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Simpel en lekker koken, kunnen zeker hand in hand gaan. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik van dat soort recepten hou en niet vies ben van een shortcut :-). Vandaag deel ik mijn lekkere Mexicaanse zalm. Op een bedje van zilvervliesrijst en afgetopt met een heerlijk frisse salsa van mango, tomaat, peper en ui. Dus, zoek je een lekkere maaltijd die niet veel tijd kost? Sla dan vooral dit recept op en gaat dat maken!
Mexicaanse zalm met mango salsa en rijst
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram zalmfilet
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- sap van 1 limoen
- 1/4 tl korianderzaad
- 1 mango
- 400 gram trostomaten
- 1 oranje paprika
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- peper en zout
- om te garneren: verse koriander
Benodigdheden
- bakplaat
- kookpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C (hetelucht).
- Meng limoensap met paprikapoeder, korianderpoeder en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalm op de bakplaat en bestrijk met de limoensap marinade. Bak circa 13 minuten in de oven (meer als je hem goed doorbakken wil en minder als 'ie nog wat rosé mag zijn).
- Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat en paprika in blokjes en meng deze.
- Snipper de ui.
- Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd fijn.
- Meng de mango, tomaat, rode peper, paprika en ui.
- Serveer de zalm op een bedje van rijst en maak af met de salsa. Garneer eventueel met verse koriander.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 543 | Calorieën uit vetten 132 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het smaakte fantastisch alleen ik houd niet van rauwe zalm en dus moest de zalm zeker 30 min in de oven. Volgende keer maar in een pan bakken dat gaat echt veel sneller.