Midden-Oosterse bonensalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op dagen dat we gaan sporten probeer ik extra te letten op voeding. Zo is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om spieren te kunnen opbouwen. Cannellini bonen bevatten veel eiwitten, daarnaast zit de Griekse yoghurt boordevol eiwitten. De pijnboompitten en olijfolie zorgen voor goede vetten. Wil je het nog wat gezonder en wil je meer langzame koolhydraten binnenkrijgen in plaats van snelle koolhydraten? Vervang dan de witte pitabroodjes door volkoren pitabroodjes. Deze zijn te koop bij de grotere supermarkten. Ook als je niet gaat sporten is dit trouwens een heerlijk, gezonde maaltijd! Wil je weinig koolhydraten binnenkrijgen? Laat dan de pitabroodjes achterwege.

Midden-Oosterse bonensalade

Midden-Oosterse bonensalade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram cannellini bonen (uit blik)
  • 175 gram reuzebonen (uit blik)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl za'atar
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 4 pitabroden
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie (om in te bakken)
  • scheutje extra vergine olijfolie (om te garneren)
  • handje platte peterselie
  • handje pijnboompitten

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor en bak volgens de instructies op de verpakking af.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in (niet de extra vergine!). Pers een van de teentjes knoflook uit en bak samen met de ui enkele minuten. Blijf goed omscheppen zodat de knoflook niet aanbrandt.
  3. Voeg nu beide boonsoorten toe, zonder het vocht uit het blik. Kruid met za'atar, korianderzaad en komijnzaad. Als er nog geen zout bij je za'atar zit, kun je extra zout toevoegen. Draai het vuur laag.
  4. Meng intussen de komkommer en tomaatblokjes met een scheutje extra vergine olijfolie in een kommetje. Zet dit apart.
  5. In een ander kommetje meng je de yoghurt, een teentje geperste knoflook, tahin en wat zout.
  6. Snijd de pita's in kwarten.
  7. Serveer de bonen met de tomaat-komkommersalade, de dip en de pita stukjes. Garneer met platte peterselie, pijnboompitten en eventueel wat extra vergine olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *