Quinoasalade met bietjes

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Kennen jullie halloumi al? Het is een kaassoort die de laatste tijd erg in opkomst is. Je ziet dat hij vaak wordt gegrild, omdat het wat krokant wordt en niet smelt. In tegenstelling tot de meeste andere kazen. Ik vind het ziltige van de halloumi lekker samen gaan met de zoete bietjes en nectarines, maar je kunt het ook achterwege laten of vervangen door bijvoorbeeld nootjes. Zo maak je hem helemaal vegan!

Quinoasalade met bietjes

Quinoasalade met bietjes

  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 200 gram geraspte bietjes
  • 1 nectarine
  • 40 gram veldsla
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 pakje halloumi (optioneel)

Benodigdheden

  1. grillpan (optioneel)

Instructies

  1. Was de quinoa goed en kook volgens de instructies op de verpakking
  2. Snijd de nectarine in kleine blokjes en meng met de veldsla en bietjes (als deze nog niet gesneden zijn, snijd ze dan in kleine blokjes).
  3. Giet de quinoa af en meng, samen met de olie en kruiden door de groenten heen.
  4. Verhit een (grill)pan op hoog vuur. Bak de halloumiplakjes aan beide kanten licht krokant. Garneer de salade met de halloumi.

5 responses to “Quinoasalade met bietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *