Quinoasalade met bietjes
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten

Kennen jullie halloumi al? Het is een kaassoort die de laatste tijd erg in opkomst is. Je ziet dat hij vaak wordt gegrild, omdat het wat krokant wordt en niet smelt. In tegenstelling tot de meeste andere kazen. Ik vind het ziltige van de halloumi lekker samen gaan met de zoete bietjes en nectarines, maar je kunt het ook achterwege laten of vervangen door bijvoorbeeld nootjes. Zo maak je hem helemaal vegan!

Quinoasalade met bietjes
- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 200 gram geraspte bietjes
- 1 nectarine
- 40 gram veldsla
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 pakje halloumi (optioneel)
Benodigdheden
- grillpan (optioneel)
Instructies
- Was de quinoa goed en kook volgens de instructies op de verpakking
- Snijd de nectarine in kleine blokjes en meng met de veldsla en bietjes (als deze nog niet gesneden zijn, snijd ze dan in kleine blokjes).
- Giet de quinoa af en meng, samen met de olie en kruiden door de groenten heen.
- Verhit een (grill)pan op hoog vuur. Bak de halloumiplakjes aan beide kanten licht krokant. Garneer de salade met de halloumi.
Klinkt goed!
Halloumi heb ik laatst voor het eerst gegeten. Erg lekker en kan het niet met een andere kaassoort vergelijken.
Nu moet ik enkel nog een Marokkaanse winkel instappen om het zelf te kopen ;) Vind dat toch altijd een drempel.
Ik heb het gekocht bij EkoPlaza, dus die kun je ook nog proberen :-). Eet smakelijk ;-).
Kan dit ook met bulgur of couscous?
Hi Britt, dat kan zeker! Ook lekker :)