Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Voor onze verjaardagen kregen vriendlief en ik onder andere het boek 'Duizend-en-een smaken' van Claudia Roden. Een boek met lekker uitziende Midden-Oosterse gerechten. De recepten zijn helder uitgelegd en veel zijn voorzien van een mooie foto. Het eerste recept dat ik hieruit maakte was de zoete aardappelsalade, een goede combi van zoet (aardappels), zout (olijven) en zuur (citroen). Erg smakelijk! Nu geef ik recepten altijd mijn eigen 'touch', dus ik heb enkele kleine aanpassingen gedaan, zoals iets meer ingelegde citroen. Bonus: het is nog een vegetarisch recept ook, dus ook geschikt voor iedereen die geen vlees of vis eet.

Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappels
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • schil van 1 ingelegde citroen fijngesneden
  • 8 groene olijven in plakjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • scheutje extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Schil de zoete aardappels, snijd deze in grove stukken en kook totdat ze gaar zijn (ongeveer 12 minuten). Spoel ze af met koud water en snijd in blokjes van 3 x 3 cm.
  2. Meng met alle overige ingrediënten en laat de smaken nog even 10 minuten intrekken. Breng eventueel op smaak met extra zout.
Naar: Zoete aardappelsalade, Duizend-en-één smaken, Claudia Roden De zoete aardappelsalade is tevens mijn inzending voor het Foodblogevent. Deze maand is het thema 'Arabia' en wordt het gehost door Neptunes Kitchen.

Een reactie op “Veggie: Midden Oosterse salade met zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *