Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De mystery box challenge, wellicht ken je hem van Masterchef. Je krijgt een doos met gekke ingrediënten, je mag gebruikmaken van de 'pantry' en binnen een uur iets lekkers verzinnen om met je ingrediënten te maken. In de Facebook foodbloggersgroep is een paar maanden geleden dit initiatief opgepakt en nu wordt voor de tweede keer de mystery box challenge georganiseerd. Andere inzendingen waren makreelfilet met boerenkoolpistou, boerenkool met cranberry'sboerenkoolquiche en een boerenkoolpannekoek met mango en zwarte bonen.

Wat zat er in de mysterybox? Cranberry's, mango, makreel, zwarte bonen, Parmezaanse kaas en boerenkool. Ik koos mango, makreel en Parmezaanse kaas en maakte deze makreelmousse. (Ssst, ik heb een beetje ge-cheat.... kant-en-klare mayo gebruikt die ik eigenlijk natuurlijk zelf had moeten maken..... excusez-moi)

Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan

Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 makreelfilet
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dille
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 200 g mango in blokjes
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 20 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 C.
  2. Strooi op een vel bakpapier Parmezaanse kaas in 4 cirkels. Als je het makkelijk vindt kun je eerst de cirkels met potlood tekenen. Leg het bakpapier 10 minuten in de oven en laat vervolgens de koekjes afkoelen.
  3. Haal het vel van de makreel af en prak deze met een vork fijn. Meng de mayonaise, dille en peper hier doorheen.
  4. Doe de mousse in een spuitzak en verdeel over de 4 glazen.
  5. Marineer intussen de mango in balsamicoazijn en verdeel deze over de makreelmousse.
  6. Garneer met de Parmezaanse koekjes

Een reactie op “Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *