Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan
- Door Judith Pagrach
- Belgisch, Frans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
De mystery box challenge, wellicht ken je hem van Masterchef. Je krijgt een doos met gekke ingrediënten, je mag gebruikmaken van de 'pantry' en binnen een uur iets lekkers verzinnen om met je ingrediënten te maken. In de Facebook foodbloggersgroep is een paar maanden geleden dit initiatief opgepakt en nu wordt voor de tweede keer de mystery box challenge georganiseerd. Andere inzendingen waren makreelfilet met boerenkoolpistou, boerenkool met cranberry's, boerenkoolquiche en een boerenkoolpannekoek met mango en zwarte bonen.
Wat zat er in de mysterybox? Cranberry's, mango, makreel, zwarte bonen, Parmezaanse kaas en boerenkool. Ik koos mango, makreel en Parmezaanse kaas en maakte deze makreelmousse. (Ssst, ik heb een beetje ge-cheat.... kant-en-klare mayo gebruikt die ik eigenlijk natuurlijk zelf had moeten maken..... excusez-moi)
Mystery box challenge: mango makreelmousse met koekje van Parmezaan
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 makreelfilet
- 2 el mayonaise
- 1 tl dille
- 1/8 tl zwarte peper
- 200 g mango in blokjes
- 1 tl balsamicoazijn
- 20 g Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven op 180 C.
- Strooi op een vel bakpapier Parmezaanse kaas in 4 cirkels. Als je het makkelijk vindt kun je eerst de cirkels met potlood tekenen. Leg het bakpapier 10 minuten in de oven en laat vervolgens de koekjes afkoelen.
- Haal het vel van de makreel af en prak deze met een vork fijn. Meng de mayonaise, dille en peper hier doorheen.
- Doe de mousse in een spuitzak en verdeel over de 4 glazen.
- Marineer intussen de mango in balsamicoazijn en verdeel deze over de makreelmousse.
- Garneer met de Parmezaanse koekjes
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 179 | Calorieën uit vetten 110 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
[…] Mango-makreelmousse met koekje van parmezaan van Judith […]