Oeuf en cocotte

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hét perfecte recept voor je paasbrunch, maar alle andere dagen van het jaar is dit ook hartstikke lekker bij het ontbijt hoor ;-). Oeuf en cocotte is een Frans gerecht waarbij je de eieren in de oven au-bain marie kookt. Het gevolg is dat de eieren wel gaar worden, maar tegelijkertijd heerlijk zacht blijven.

Oeuf en cocotte

Oeuf en cocotte

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 el crème fraîche
  • 2 takjes bieslook
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. 2 kleine ovenvaste schaaltjes ('ramequins')

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Kook een liter water.
  3. Verdeel de crème fraîche over de bakjes en strooi hier de helft van de bieslook overheen. Bewaar de andere helft om zo meteen mee te garneren.
  4. Breek de eieren voorzichtig open boven de schaaltjes zodat de dooiers niet breken. Besprenkel met peper en zout.
  5. Zet de schaaltjes in de grote ovenschaal en vul met kokend water tot aan de helft van de kleine bakjes. Alleen de onderste helft staat dus in het water.
  6. Bak de eieren in ongeveer 9 minuten gaar. Bak ze niet te lang, want dan zijn ze niet meer vloeibaar!
Serveer er eventueel toastreepjes bij.

Een reactie op “Oeuf en cocotte

  • Het Sushimeisje

    Dit maak ik zelf ook vaak en dan maak ik groentereepjes die ik erin dip. Op die manier heb ik toch een gezonde en vullende maaltijd naar binnen gekregen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *