Okonomiyaki (Japanse pannenkoek)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben inmiddels weer terug van vakantie en zit weer vol nieuwe inspiratie! Dit recept voor een Japanse pannenkoek (okonomiyaki) maakte ik nog voor mijn vakantie, maar ik had nog geen tijd gehad om hem uit te werken.

Japanse pannenkoek

Over vakanties gesproken, Japan staat heel hoog op het verlanglijstje en wellicht dat we daar dit jaar ook wel heel gaan. Ik was me in Japan aan het verdiepen en kwam daar uiteraard Japans eten en Japanse eetcultuur tegen. Een van de dingen die je dan niet kunt missen is de okonomiyaki. Dit is een soort Japanse hartige pannenkoek gevuld met kool en voorzien van allerlei toppings. Je kunt zelf bepalen welke van de toppings je kiest.

Zelf vind ik het lekker om alle onderstaande toppings op de pannenkoek te leggen :-). De okonomiyakisaus kun je makkelijk zelf maken en geeft het die zoet-hartige touch. Ingelegde gember, Shi­chi­mi to­ga­ra­shi (Euroma by Jonnie Boer) en Japanse mayo (Kewpie) koop je bij de supermarkt in het Aziatische schap. De bonito flakes bij de Aziatische supermarkt of groothandel.

Meer Japanse recepten vind je hier. Sushi, kip yakitori of beef teriyaki bijvoorbeeld.

Okonomiyaki (Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (Japanse pannenkoek)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram witte tarwebloem
  • 100 ml water
  • 3 eieren
  • 1/2 tl Japans zevenkruidenpoeder - Shi­chi­mi to­ga­ra­shi (optioneel)
  • snuf zout
  • vulling:
  • 3 bosuien
  • 1/2 Chinese kool
  • toppings (naar keuze):
  • ingelegde gember
  • groene bosui ringen
  • bonito flakes (laat deze achterwege als je het vegetarisch wil houden)
  • Japanse mayonaise
  • okonomiyakisaus (zie intro)

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel (28 - 30 cm diameter)

Instructies

  1. Snijd de kool fijn en snijd de bosuien in ringen.
  2. Kluts de eieren en meng met water, bloem, zevenkruidenpoeder en zout. Spatel de kool en bosuien hier doorheen.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en zorg dat de pan heet wordt. Giet olie in de pan en giet vervolgens het ei-mengsel erbij. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de okonomiyaki in circa 5 - 8 minuten gaar.
  4. Schuif de pannenkoek uit de pan en leg op een bord. Maak af met toppings naar keuze en spuit okonomiyakisaus en/of Japanse mayonaise over de pannenkoek heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *