Orochata ‘sneeuw’ ijs

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd7 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kreeg een fles Orochata met daarbij een heerlijk recept voor Orochata roomijs.Het roomijs maakte ik niet, maar wel iets anders: een hele frisse substantie tussen granité en sneeuwvlokjes in.

Orochata is een drank van Licor43 en is afgeleid van de Spaanse Horchata. Dit drankje wordt gemaakt van aardamandelen (tijgernoten), suiker en water en is afkomstig uit Valancia. Licor43 maakte op basis hiervan een likeur. En met die likeur maakte ik een soort granité. De substantie is eigenlijk zelfs wat zachter dan een granité en doet denken aan vers gevallen sneeuw. En het leuke is, je hebt maar 3 ingrediënten nodig: Licor43 Orochata, plantaardige melk en een snufje kaneel om de smaak nog beter op te halen.

Toevallig had ik plantaardige melk staan van Rude Health en ik wist dat de Tiger Nut variant hier goed bij zou passen. Niet geheel ontoevallig, want ook gemaakt van tijgernoten! Net zoals de Orochata. Uiteraard kun je kiezen welke melk of melkvervanger je wil gebruiken. Gezien de basis van Orchata zal ook amandelmelk het goed doen.

Heb jij weleens Horchata gedronken? Dan zul je dit ijsje heerlijk vinden! Het is sowieso super verkoelend met deze temperaturen.

#geen18geenalcohol

Licor 43 Orochata gemaakt van aardamandelen

Orochata ‘sneeuw’ ijs

Orochata ‘sneeuw’ ijs

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd7 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • 100 ml Orochata
  • 1/4 tl kaneel

Benodigdheden

  • plastic bak (vriezerbestendig) van circa 10 x 25 cm
  • vork
  • 4 glazen

Instructies

  1. Meng de ingrediënten en giet in een grote plastic bak. Zet 6 uur in de vriezer en schraap dan met een vork over het oppervlak tot je bij de bodem bent.
  2. Schep alles goed om en zet opnieuw een uur in de vriezer.
  3. Verdeel het ijs over 4 glazen en eet direct.
Orochata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *