Ottolenghi’s spinaziepannekoeken

  • voor 6 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Iedereen die denkt dat vegetarisch eten saai is, moet het boek Plenty van de Brits-Israëlische Yotam Ottolenghi eens doorbladeren. Wow! Als dat geen inpsiratie geeft... Ook dit recept is van Ottolenghi. Hij runt een restaurant in Londen en voordat hij boeken schreef was hij  columnist voor The Guardian.

Ottolenghi’s spinaziepannekoeken

Ottolenghi’s spinaziepannekoeken

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 8 lenteuitjes in ringen gesneden
  • 250 g verse wilde spinazie
  • 150 ml melk
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 el gemalen komijn
  • snufje zout
  • Voor de limoenboter
  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el koriander fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst

Benodigdheden

Instructies

  1. Met een spatel meng je alle ingrediënten voor de limoenboter. Leg dit vervolgens op een stuk plasticfolie en rol op tot een 'worst'. Laat dit in de koelkast weer hard worden.
  2. Doe een sheutje olie in een pan en bak de spinazie op. Laat deze afkoelen.
  3. Klop intussen de eieren luchtig en voeg de kruiden, boter, lente-ui, bloem en melk toe en klopt tot een luchtig beslag. Snijd intussen de spinazie fijn en meng ook deze door het beslag heen.
  4. Verhit een koekepan, giet hier wat olijfolie in en bak de pannekoeken aan beide kanten gaar. Serveer met de limoenboter.
Tip: waarschijnlijk hou je wat limoenboter oven. Deze kun je in de koelkast nog 1 à 2 dagen bewaren en is heerlijk op een vers stokbrood!

5 reacties op “Ottolenghi’s spinaziepannekoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *