Paddenstoelen pasteitjes (glutenvrij en vegan kerst gerecht!)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
De perrrrrfecte pasteitjes voor tijdens kerst! Jawel! En ook als het trouwens geen kerst is zijn deze mega lekker, makkelijk, glutenvrij en vegan. Hier kunnen dus heel veel mensen van gaan genieten!
Paddenstoelen en dragon
De vulling is een heerlijke combinatie van gebakken paddenstoelen, plantaardige room en dragon. Dragon is een kruid wat lastig te omschrijven is qua smaak. Fris, maar ook een beetje anijsachtig qua smaak. Het haalt echt de hele smaak omhoog! Wat extra handig is aan deze lekkere pasteitjes is dat je ze gerust van tevoren kunt klaarmaken. Alleen even op de avond zelf afbakken en klaar ben je.
Paddenstoelen pasteitjes (glutenvrij en vegan kerst gerecht!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- deeg:
- 250 gram glutenvrij meel
- 125 gram plantaardige boter (koud)
- 4 el koud water
- snuf zout
- verder nodig:
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 150 ml plantaardige kookroom
- 15 gram verse dragon (verse kruidenafdeling)
- 1 tl bouillonpoeder (of een half bouillonblokje)
- 100 ml kokend water
- zwarte peper
Benodigdheden
- mengkom
- koekenpan
- 6 ovenbestendige kleine ronde bakjes
Instructies
- Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes.
- Meng met je ingertoppen of een food processor het meel en de boter. Voeg zout en koud water toe en kneed snel tot een mooi deeg. Is het nog droog? Voeg dan een klein beetje extra water toe. Vorm een bal en leg die in de koelkast te rusten.
- Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan.
- Bak de paddenstoelen tot ze bruin en gaar zijn. Giet dan het water en bouillon erbij. Snijd de dragon in grove stukken en roer deze er doorheen. Laat dit licht inkoken.
- Giet de plantaardige kookroom erbij en breng op smaak met peper.
- Zet 6 bakjes op een ovenschaal. Verdeel de vulling er overheen.
- Haal het deeg uit de koelkast.
- Snijd 6 cirkels uit die net groter zijn dan de bakjes. Leg deze op de vulling en vouw de randen omhoog.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen.
- Bak de pasteitjes in circa 30 minuten af.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 339 | Calorieën uit vetten 184 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 3g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi hoi,
Mmm ziet er lekker uit! Met wat voor glutenvrij meel kan ik de pasteitjes het beste maken? Bedankt alvast! Groetjes Femke
Leuk om te horen! Bijvoorbeeld bij Holland & Barrett zijn veel soorten glutenvrij meel te koop.