Paddenstoelen toast met ansjovis dressing
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Zo'n zin had ik in mushroom toast met avocado. Alleen de avo's die ik had, waren knetterhard. Dus bedacht ik een lekker alternatief. Mét paddenstoelen. Zonder avocado. In plaats daarvan een dressing van rucola en ansjovis die voor die zilte touch zorgen. Er bovenop een romig, gepocheerd eitje. De perfecte, gezonde lunch voor als je eens wat bijzonderder wil lunchen. Extra fijn: je hebt al bijna je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen en het is pas lunchtijd!
Vooral nu het wat kouder wordt, vind ik lekker om warm of semi-warm te lunchen. De paddenstoelen bak je kort in de pan en de eieren pocheer je. De boterhammen rooster je in een broodrooster. Als je, net als ik, geen broodrooster hebt, kun je ze ook gewoon in de oven roosteren. Het maakt je lunch nét even af. De dressing kun je trouwens goed in de koelkast bewaren en is lekker over bijvoorbeeld een salade of gebakken aardappeltjes.
Paddenstoelen toast met ansjovis dressing
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram cantharellen
- 40 gram rucola
- 1/2 blikje ansjovis in olijfolie
- 1 ei
- 20 ml water
- 1/4 tl gedroogde tijm
- zwarte peper
- 2 boterhammen
- 1 tl olijfolie
- 1 tl azijn
Benodigdheden
- staafmixer
- kookpan
- koekenpan
Instructies
- Pureer de rucola en ansjovis (inclusief de olie uit het blikje) tot een dressing. Zet dit apart.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes. Zet de koekenpan op hoog vuur, giet olie in de pan en bak de paddenstoelen, samen met tijm en peper enkele minuten.
- Rooster de boterhammen.
- Pocheer intussen het ei. Breng een pan water aan de kook. Breek het ei en doe in een bakje.
- Giet hier azijn in het water en creeer met behulp van een lepel een 'draaikolk' in het water. Laat hier het ei in zakken en kook gedurende 1 minuut.
- Haal met een schuimspaan het ei uit het water en leg op een stukje keukenpapier.
- Leg de boterhammen neer en verdeel hier de paddenstoelen op. Leg op een van de 2 het ei en maak af met circa 3 el van de dressing. Bewaar de rest van de dressing in een afgesloten bakje in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 389 | Calorieën uit vetten 127 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Voor mij is dit een volwaardige maal, samen met een heerlijke kop dampende soep! Ik ga dit zeker en vast maken!!!!