Flammkuchen gorgonzola en stoofpeer

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Flammkuchen gorgonzola en stoofpeer

Wie mij op Instagram volgt, kon zien dat deze flammkuchen bijna op een fiasco uitliep. Ik liet namelijk de eerste keer de vulling van de plaattaart vallen. Wonder boven wonder kon ik de bodem opvangen en zo de flammkuchen nogmaals maken. En gelukkig maar, want dit is echt een toppertje! Misschien associeer je flammkuchen vooral met zomer, maar ik heb er een ware herfst taart van weten te maken. De bodem belegde ik eerst traditioneel met crème fraîche en rode ui. Vervolgens ging ik voor een ultiem herfst ingrediënt: stoofpeer! Dit gaat geweldig goed samen met gorgonzola. Het leuke is dat met kant-en-klaar flammkuchen deeg dit recept echt klaar is in een handomdraai. Je kunt de flammkuchen vervolgens eten als borrel- of partyhap of als diner. Bijvoorbeeld met een lekker soepje erbij. Wat dacht je van een pompoensoep of wellicht liever een uiensoep?

Ingrediënten

  • 1 rol
  • flammkuchen deeg
  • 5 el
  • gorgonzola
  • 3 stoofpeertjes
  • 75 gram
  • crème fraîche
  • 1 rode
  • ui
  • 2 takjes
  • tijm

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk met de crème fraîche. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel over de crème fraîche.
  3. Ris de blaadjes van de tijm takjes en verdeel over de bodem. Snijd de stoofperen in plakjes en verdeel over de flammkuchen.
  4. Breek de gorgonzola in kleine stukjes en top hiermee de flammkuchen.
  5. Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
0 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Flammkuchen gorgonzola en stoofpeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *