Pasta all’arrabiata
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Pasta all'arrabiata, een klassieker onder de klassiekers. Dit pastagerecht wordt traditioneel geserveerd met penne pasta, dus uiteraard maakt ook ik de arrabiatasaus met penne.
Simpele pasta all'arrabiata
Pasta all'arrabiata is een simpel en lekker gerecht met een goede 'kick' van de peper die erin. Voor een goede arrabiata heb je eigenlijk heel weinig nodig in de basis. Als je wil, kun je hem verder 'aankleden' met bijvoorbeeld cherrytomaatjes of geroosterde pijnboompitten, maar volgens het authentieke recept, zitten er gewoon niet heel veel ingrediënten in. Fijn hè? De perfecte penne arrabiata maak je dus in een kwartiertje zelf!
Meer Italiaanse recepten
Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Wat dacht je van onze pappardelle al ragù? Of misschien een pasta alla Norma? Browse ook eens door alle Italiaanse recepten.
Pasta all’arrabiata
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram penne
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 el tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 1.. sjalotje (fijn gesnipperd)
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl chilivlokken
- verse basilicum
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
- om te garneren:
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
Instructies
- Kook de pasta 'al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de tomatenpuree, tijm en oregano toe.
- Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met chilivlokken, basilicum, peper en zout.
- Laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen. Giet op het einde 2 el van het kookvocht van de pasta door de saus en roer goed door. Meng de pasta door de saus en serveer direct. Garneer de borden met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 409 | Calorieën uit vetten 58 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 10% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een heerlijk recept!
Was lekker! Beter dan saus uit een pakje!
Dat vind ik nou ook, super om te horen :-).