Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Orecchiette (ook wel 'oortjespasta') is zo mooi om te zien. Daar moest ik wel iets mee doen! Deze pastasoort komt van oorsprong uit Puglia, Italië. Er zijn verschillende traditionele orecchiette recepten te vinden, maar ik ging voor een minder traditionele, maar zeker niet minder lekkere variant!
Mijn variant bestaat uit een aantal componenten: cannellini bonen, samen met boerenkool en een heerlijke rucola rozemarijn pesto. Klassieke groene pesto maak je met basilicum, maar de rucola en rozemarijn geven deze pesto een wel heel bijzondere smaak die perfect samen gaat met de pasta en bonen.
Ik ging voor een vegetarisch gerecht, maar het is ook heel lekker om lamsworstjes in stukjes te snijden en die er nog doorheen te mengen.
Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram orecchiette (of andere pasta)
- 1 blik cannellini bonen (400
- 2 el tomatenpuree
- 1 witte ui (gesnipperd)
- 75 gram boerenkool
- olijfolie
- voor de pesto:
- 100 gram rucola
- 1 takje rozemarijn
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
- staafmixer
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Maak intussen de pesto door de blaadjes van de rozemarijntak af te halen. Pureer deze met de rucola, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een mooie gladde groene pesto.
- Zet intussen de koekenpan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en fruit de ui. Voeg de bonen en de tomatenpuree toe. Giet 3 el van het kookvocht van de pasta bij de bonen. Bak enkele minuten en voeg dan de boerenkool toe. Bak nog circa 1 minuut.
- Giet de pasta af en meng met de bonen en de pesto.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 760 | Calorieën uit vetten 149 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 26% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lekker receptje voor het weekend dit!