Pasta met courgette en olijven (Andy’s pasta)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
De basis voor dit recept is het recept van een jongetje van (destijds) 4, Andy. Andy is de kleinzoon van een goede vriendin van mijn moeder en, net als z'n oma, houdt Andy van koken. Inmiddels is 'ie al bijna 10, maar al sinds zijn derde staat Andy in de keuken. Hij nam dan geen genoegen met toekijken, maar ging echt koken en bedacht zelfs recepten. Pasta met courgette heet dan ook sindsdien bij mijn ouders thuis "Andy's pasta" en is niet alleen erg makkelijk te maken, maar vooral ook erg lekker! Ik voegde zelf een olijventapenade toe om het iets meer pit te geven en pijnboompitten voor een extra bite. De spaghetti die ik gebruikte is van Fattoria La Vialla.
Pasta met courgette en olijven (Andy’s pasta)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 g spaghetti
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 15 - 20 olijven (zwart en groen of naar keuze)
- extra vergine olijfolie
- olijfolie om in te bakken
- handjevol pijnboompitten
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas of pecorino kaas
- peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Was de courgette goed en snijd met een kaasschaaf dunne plakjes courgette.
- Zet een pan op middelhoog vuur, giet hier een scheutje olijfolie in en pers de teentje knoflook hierboven uit. Voeg de plakjes courgette toe en bak gedurende 10 minuten. Blij af en toe omscheppen.
- Bereid intussen de spaghetti 'al dente' volgens de instructies van de verpakking.
- Snijd de olijven fijn en schep in een bakje. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie toe en houd apart.
- Kruid het courgettemengsel met Italiaanse kruiden, peper en (zee)zout.
- Giet de pasta af en schep het courgettemengsel over de pasta heen. Besprenkel met extra vergine olijfolie en strooi de pijnboompitjes er overheen. Maak af met de olijventapenade en een handje Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 524 | Calorieën uit vetten 201 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen