Pasta met courgette en olijven (Andy’s pasta)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De basis voor dit recept is het recept van een jongetje van (destijds) 4, Andy. Andy is de kleinzoon van een goede vriendin van mijn moeder en, net als z'n oma, houdt Andy van koken. Inmiddels is 'ie al bijna 10, maar al sinds zijn derde staat Andy in de keuken. Hij nam dan geen genoegen met toekijken, maar ging echt koken en bedacht zelfs recepten. Pasta met courgette heet dan ook sindsdien bij mijn ouders thuis "Andy's pasta" en is niet alleen erg makkelijk te maken, maar vooral ook erg lekker! Ik voegde zelf een olijventapenade toe om het iets meer pit te geven en pijnboompitten voor een extra bite. De spaghetti die ik gebruikte is van Fattoria La Vialla.

Pasta met courgette en olijven (Andy’s pasta)

Pasta met courgette en olijven (Andy’s pasta)

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 15 - 20 olijven (zwart en groen of naar keuze)
  • extra vergine olijfolie
  • olijfolie om in te bakken
  • handjevol pijnboompitten
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas of pecorino kaas
  • peper en zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Was de courgette goed en snijd met een kaasschaaf dunne plakjes courgette.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur, giet hier een scheutje olijfolie in en pers de teentje knoflook hierboven uit. Voeg de plakjes courgette toe en bak gedurende 10 minuten. Blij af en toe omscheppen.
  3. Bereid intussen de spaghetti 'al dente' volgens de instructies van de verpakking.
  4. Snijd de olijven fijn en schep in een bakje. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie toe en houd apart.
  5. Kruid het courgettemengsel  met Italiaanse kruiden, peper en (zee)zout.
  6. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel over de pasta heen. Besprenkel met extra vergine olijfolie en strooi de pijnboompitjes er overheen. Maak af met de olijventapenade en een handje Parmezaanse kaas.
Tip: wil je de pijnboompitten een iets nootachtigere smaak meegeven? Rooster ze dan kort in een hete, droge koekepan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *