Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus uit de oven
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
De Italianen noemen het 'pasta al forno'. Pasta uit de oven. Er zijn talloze varianten te bedenken met vis, vlees of vega. Een van de grote hits hier op de site was en is de spaghetti met gehaktballen uit de oven. Dit recept is daar een variatie op: wederom gehaktballen, maar dit keer met penne pasta, een lichtpittige tomatensaus en Italiaanse kruiden.
Het is een heerlijke ovenschotel geworden, waarmee je bij jong en oud zult scoren. Het is ook een ideaal gerecht om te maken als je gasten krijgt, omdat je het heel goed voor kunt bereiden en weinig 'hands-on' tijd hebt!
Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram penne
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram tomaten (in kleine blokjes gesneden)
- gehaktballen:
- 300 gram rundergehakt
- 2 el broodkruim
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 ei
- voor de tomatensaus:
- 500 gram passata di pomodoro
- 1 tl Worcestersaus
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/8 tl chilivlokken
Benodigdheden
- kookpan
- ovenschaal circa 25 x 35 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng de knoflook, sjalotje, basilicum, tijm, broodkruim, gehakt, peper en zout en draai er circa 12 balletjes van.
- Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak circa 15 minuten.
- Kook intussen de pasta 'al dente' (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en zet apart.
- Maak de tomatensaus door de passata te mengen met paprikapoeder, Worcestersaus en chilivlokken.
- Giet de pasta af en haal de ovenschaal uit de oven.
- Meng in de ovenschaal de pasta, tomatenblokjes, gehaktballetjes en de saus en maak af met de geraspte kaas.
- Bak gedurende 5 - 10 minuten in de oven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 457 | Calorieën uit vetten 85 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat doen we verder met de tomatenblokjes?
De tomaten roer je door de pasta heen net voor het de oven in gaat. Heb het zojuist aan het recept toegevoegd.
Eet smakelijk alvast :-)
Lijkt me heerlijk! Waar gebruik je de tomatenblokjes, die je apart gezet hebt?
Hi Ilse, ah wat stom, ik was het helemaal vergeten. Heb het er nu aan toegevoegd. De tomaten roer je door de pasta heen net voor het de oven in gaat.
Eet smakelijk alvast :-)
Bij stap 6. moet een keer paprikapoeder vervangen worden door chilivlokken. Ik ga het een keertje maken.
Ben gewoon VERZOT op AL uw recepten! SUUUUUUUUPER!!!!
P.S.: Ik eet absoluut geen varkensvlees maar ik vervang dit gewoon door rund, kalf, kip of lam!
Wat een toffe reactie! Daar doe ik het graag voor :-). Ik eet zelf ook geen varkensvlees (meer), dus dan kun je hier goed terecht :-D.
de tomatensaus kan ik toch gewoon in de pan maken of niet