Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus uit de oven

  • Voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus uit de oven

De Italianen noemen het 'pasta al forno'. Pasta uit de oven. Er zijn talloze varianten te bedenken met vis, vlees of vega. Een van de grote hits hier op de site was en is de spaghetti met gehaktballen uit de oven. Dit recept is daar een variatie op: wederom gehaktballen, maar dit keer met penne pasta, een lichtpittige tomatensaus en Italiaanse kruiden.

Het is een heerlijke ovenschotel geworden, waarmee je bij jong en oud zult scoren. Het is ook een ideaal gerecht om te maken als je gasten krijgt, omdat je het heel goed voor kunt bereiden en weinig 'hands-on' tijd hebt!

Ingrediënten

  • 200 gram
  • penne
  • 40 gram
  • Parmezaanse kaas
  • 400 gram
  • tomaten
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • gehaktballen:
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 2 el
  • broodkruim
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • gedroogde basilicum
  • 1 tl
  • gedroogde tijm
  • 1
  • ei
  • voor de tomatensaus:
  • 500 gram
  • passata di pomodoro
  • 1 tl
  • Worcestersaus
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl
  • chilivlokken

Benodigdheden

  • kookpan
  • ovenschaal circa 25 x 35 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng de knoflook, sjalotje, basilicum, tijm, broodkruim, gehakt, peper en zout en draai er circa 12 balletjes van.
  3. Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak circa 15 minuten.
  4. Kook intussen de pasta 'al dente' (beetgaar) volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en zet apart.
  6. Maak de tomatensaus door de passata te mengen met paprikapoeder, Worcestersaus en chilivlokken.
  7. Giet de pasta af en haal de ovenschaal uit de oven.
  8. Meng in de ovenschaal de pasta, tomatenblokjes, gehaktballetjes en de saus en maak af met de geraspte kaas.
  9. Bak gedurende 5 - 10 minuten in de oven.
10 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

7 responses to “Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus uit de oven

    • Judith Pagrach

      Hi Ilse, ah wat stom, ik was het helemaal vergeten. Heb het er nu aan toegevoegd. De tomaten roer je door de pasta heen net voor het de oven in gaat.
      Eet smakelijk alvast :-)

      Beantwoorden
  • Jos

    Bij stap 6. moet een keer paprikapoeder vervangen worden door chilivlokken. Ik ga het een keertje maken.

    Beantwoorden
  • Mira

    Ben gewoon VERZOT op AL uw recepten! SUUUUUUUUPER!!!!

    P.S.: Ik eet absoluut geen varkensvlees maar ik vervang dit gewoon door rund, kalf, kip of lam!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *