Pasta met truffel roomsaus
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
Als ik aankondig dat er pasta op het menu staat, wordt dat altijd met luid gejuich ontvangen thuis. Pasta is namelijk een van de lievelingsgerechten van vriendlief. Deze keer ging ik voor een romige pasta met truffelsaus. Hoe beter de kwaliteit van de truffel, hoe lekkerder de saus wordt!
Pasta met truffel roomsaus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram tagliatelle linguine of een dergelijke pasta
- 1 verse truffel à 5 g
- 175 ml verse slagroom
- 3 sjalotjes (fijngesneden)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 takken tijm
- 100 ml witte wijn
- 100 ml water
- zwarte peper
- snufje zout
- scheutje olie
Benodigdheden
Instructies
- Giet wat olie in een koekenpan en doe hier de sjalotjes en knoflook bij. Laat dit enkele minuten fruiten en blus dan af met de wijn.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen.
- Voeg de tijm toe en rasp de truffel boven het mengsel. Doe de truffel er ook bij en laat dit enkele minuten op een laag vuur meekoken.
- Zeef het geheel zodat je een gladde saus hebt. (Ik ben dat vergeten, zoals je op de foto ziet ;-), maar als je zeeft, heb je geen stukjes in je saus)
- Breng op smaak met peper en zout en giet de slagroom erbij. Laat weer een paar minuten inkoken en doe giet het water erbij zodat het niet té dik wordt.
- Giet de saus over de pasta en garneer met truffel en tijm.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 718 | Calorieën uit vetten 332 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 55% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 89% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Mooi gerecht. Smaakte prima. Toch wat opmerkingen:
1. Slagroom staat niet bij de ingrediënten
2. Onduidelijke instructie m.b.t. de truffel. .
3. Tagliatelle is zeer geschikt voor een roomsaus. Dikke spaghetti (12+) kan ook maar linguinne absoluut niet. Veel te dun.
4. Een takje tijm als garnering is niet erg handig. Weggooien of blaadjes er af halen ?
Kortom heel goed bedacht maar ik zou recept herschrijven.
Truffel raspen en gebruik peterselie i.p.v. tijm, veel lekkerder !
Heerlijk recept die prima la uitgangsbasis kan dienen. Zelf nog wat aangevuld met rucola en spekjes. Maar dan nog steeds een heerlijke basis die hier goed ontvangen werd.
Lijken me hele lekkere aanvullingen :)!