Pasta pizzaiola
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Vaak wordt me gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal. Overal vandaan, bijvoorbeeld ook van jullie! Een tijdje geleden vroeg ik jullie wat je favo pasta was en daar kwamen me toch heerlijke gerechten voorbij. Zo vertelde Lut over de pasta pizzaiola. Zelf had ik het nog nooit gegeten, maar werd ik wel dusdanig geïntrigeerd dat ik het ook probeerde. Ik kan je vertellen dat het de eerste, maar zeker niet de laatste keer is dat ik de pizzaiola maakte! Heb je ook nog een pasta recept wat ik echt eens moet proberen? Laat het me vooral even weten :-)!
Pasta pizzaiola
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram penne pasta
- 1 bol buffelmozzarella
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 ansjovisfilets (fijngesneden)
- 100 gram olijven fijngesneden
- 2 el kappertjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 30 gram Parmezaanse kaas
- zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
- medium ovenschaal (ca. 15 x 15)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente'.
- Intussen maak je de saus door de tomaten, knoflook, olijven, kappertjes, ansjovis, peper en oregano te mengen.
- Als de penne gaar is verdeel je deze over de ovenschaal en breek je de mozzarella in kleine stukjes. Meng de mozzarella met de pasta in de ovenschaal.
- Verdeel de saus over de pasta en maak af met de Parmezaanse kaas.
- Bak gedurende 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten en het gerecht volledig verwarmd is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 642 | Calorieën uit vetten 227 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 59% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Mijn favo pasta is Chicken and brocolli pasta bake uit het tijdschrift Good food van jaren geleden.
Nog te vinden op hun website
Klinkt ook lekker Eleonora :-)!
Net gemaakt, had nog wat gehakt en paprika over en dat Door de saus gedaan. Heerlijk! Ga het zeker nog een keer maken ?
Ahhh, leuk dat je het recept hebt geprobeerd Marja!