Pita kikkererwten, spinazie en paprika

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en eiwitten!

Pita kikkererwten, spinazie en paprika

Pita kikkererwten, spinazie en paprika

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 volkoren pita broodjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • peper en zout
  • hummus:
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 el tahin
  • 1 el za'atar
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout
  • garnering: platte peterselie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Pureer de kikkererwten samen met de knoflook, citroensap, za'atar, zout en tahin tot een gladde pasta. Als deze te dik is kun je water toevoegen.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de paprika enkele minuten en voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de pita broodjes open en vul met verse spinazie, kikkererwten en hummus. Garneer eventueel met platte peterselie.

Een reactie op “Pita kikkererwten, spinazie en paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *