Pittige pasta à la Jerôme
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
Als je een vriendin hebt met een foodblog sta je zelf niet zo vaak in de keuken. Jerôme wilde heel graag weer eens een keer koken en had het al weken over macaroni. Ik was sceptisch, want ik ken eigenlijk alleen de zware mac'n'cheese (macaroni met kaas), maar was aangenaam verrast door deze versie. Deze saus is erg rijk van smaak, het heeft pit en is lekker gekruid.
Pittige pasta à la Jerôme
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 10 plakken gerookte bacon
- 400 g roma tomaten
- 250 g passata di pomodoro
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 rode peper
- 1 tl oregano
- 2 el verse basilicum
- 1 el verse rozemarijn
- snufje (zee)zout
- scheutje olijfolie
- 350 g macaroni
- Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Instructies
- Doe een klein scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de bacon krokant.
- Voeg de ui toe en pers met een knoflookpers de knoflook uit boven de pan. Voeg ook de wortel toe. Schep het geheel goed om en laat 3-5 minuten garen.
- Snijd intussen de tomaten in grove stukken. Voeg deze tezamen met de oregano, rozemarijn en basilicum toe.
- Snijd de rode peper in dunne ringen en voeg ook deze toe.
- Voeg het gehakt toe en blijf goed opscheppen totdat het gehakt helemaal gaar is. Giet de passata erbij, met een snufje zout en laat nog 10 minuten op laag vuur doorpruttelen.
- Serveer met de gekookte macaroni en garneer met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 820 | Calorieën uit vetten 304 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 34g, Waarvan | 52% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 49% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen