Plaattaart met bietjes, parmaham en rucola
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Soms ontstaat er een idee voor een lekker recept in je hoofd en de dagen daarop volgend begint het steeds meer vorm te krijgen. Dat was ook zo met deze plaattaart. Ik wist dat ik een plaattaart wilde maken en ik wist dat daar bietjes op moesten komen. Ineens bedacht ik me dat hüttekäse hier wel lekker (en light!) bij zou zijn en dat rucola voor extra pit zou zorgen. Als kers op de taart de parmaham. Als je op zoek bent naar een makkelijke plaattaart die ook nog eens geweldig smaakt, dan kan ik je dit recept zeker aanraden!
Wist je dat hüttekäse een mooie vervanging is voor kaas? Het bevat nog geen 4% vet en zit bomvol eiwitten! Ik eet het ook vaak op een cracker met wat peper en komkommer als tussendoortje.
Plaattaart met bietjes, parmaham en rucola
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 vellen bladerdeeg
- 300 g huttekäse
- 2 takjes tijm
- 1 grote gekookte biet
- 6 plakken parmaham
- grofgemalen zwarte peper naar smaak
- handjevol rucola
Benodigdheden
- bakplaat van ongeveer 20 x 30 cm
- kaasschaaf (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng de blaadjes door de hüttekäse. Maal peper naar smaak en meng dit er ook doorheen.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verspreid hier de hüttekäse overheen.
- Pak nu een kaasschaaf en schaaf plakjes van de biet en leg deze op de hüttekäse.
- Leg de plakken parmaham hier overheen en bak 20 minuten op 180 C.
- Maak af met een handje verse rucola. Serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 505 | Calorieën uit vetten 278 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 42% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen