Plaattaart met tonijn en ei
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Zoek je een lekkere plaattaart? Maak dan vooral eens deze topper met tonijn, ei en ui (was er iemand anders die ook 'ei-ui' in z'n hoofd op z'n Haags probeerde te zeggen ;-) bij het lezen hiervan?) Nu Pasen om de hoek staat, is ook de tijd van eieren aangebroken. Dit recept voor een plaattaart getopt met tonijn en plakjes ei kwam ik tegen op de site van collega-foodie Elsa. Ik deed namelijk weer eens mee met de Foodblogswap. Bij dit concept maakt iedereen wat van een andere blogger. De site van Elsa kende ik al een beetje aangezien ik vorig jaar een pastel de nata taart naar haar idee maakte. Deze van oorsprong Portugese dame maakt allerlei recepten, waaronder veel met een Portugees tintje.
Makkelijke plaattaart
Dit keer ging ik voor een paasgerecht. Het leuke is dat het mega makkelijk te maken is! Je hebt echt maar een paar ingrediënten nodig en binnen 20 minuten staat deze hartige taart op tafel. Door smaakmakers als platte peterselie en rode ui zit het toch bommetje vol smaak. Serveer als lunch- of brunchgerecht, als borrelhapje. Of doe als wij en serveer er een groentesoep en salade bij en maak er zo een complete maaltijd van!
Plaattaart met tonijn en ei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rol hartige taartdeeg
- 1 blik tonijn in olijfolie (160 gram)
- 1 rode ui
- 1 bosje platte peterselie (circa 25 gram)
- 4 eieren
- zwarte peper naar smaak
- olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 C (hetelucht).
- Snijd de ui en de peterselie fijn. Open het blik tonijn en kiep de hele inhoud (inclusief olie) in een kom.
- Voeg aan de tonijn de ui en peterselie toe en roer met een vork tot een geheel.
- Leg het hartige taartdeeg op bakpapier op de bakplaat.
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel. Snijd de daarna met een mes of eiersnijder in plakjes.
- Verdeel het tonijnmengsel met behulp van een lepel over het deeg. Laat de randen hierbij vrij.
- Breng op smaak met zwarte peper en leg hier de plakjes ei op. Besprenkel met wat extra olijfolie.
- Bak de plaattaart in circa 17 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 401 | Calorieën uit vetten 101 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 30% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heb dit recept al eens gemaakt met een beetje geperste knoflook (ben daar fan van) en fijn gesneden zwarte olijven, kwestie van zelf een beetje te experimenteren! Ooooverheerlijk! Bedankt voor dit super gemakkelijk receptje!