Poire belle hélène
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs en... smullen maar!
Poire belle hélène
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 peer
- 100 ml droge witte wijn (ik gebruikte een Sauvignon blanc)
- 300 ml water
- 50 gram kristalsuiker
- 1 vanillestokje (in de lengte doormidden gesneden)
- 50 gram pure chocoladedruppels of een chocoladereep in stukken
- vanille roomijs
Benodigdheden
Instructies
- Schil de peer en snijd hem in de lengte doormidden.
- Zet een pan op hoog vuur en doe hierin het water, de wijn, suiker en het merg van het vanillestokje. Wanneer dit kookt doe je de peer erbij en zet je het vuur zachter. Doe de deksel op de pan en laat de peer 15 minuten sudderen.
- Verwarm intussen de chocolade au-bain marie.
- Serveer per persoon een halve peer met een bolletje ijs en giet de chocolade over het gerecht heen.
- Eet meteen op :-).
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 301 | Calorieën uit vetten 57 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben nooit goed geweest in desserts. Maar dit recept leek me niet moeilijk en dat was het ook niet. Het was verrukkelijk, dit gaat definitief mijn kerstdessert worden ?
Goede keuze, hij doet het zowel in de winter als in de zomer goed :)!