Pompoensoep
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een cent en heb je binnen no time een heerlijke, kruidige pompoensoep op tafel. De wortel geeft de soep net wat meer kleur en een zoetige smaak als contrast met de kruiden.
Pompoensoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 2 wortels
- 1 stukje verse gember
- 1 bouillonblokje (vegetarisch of rund)
- 1 teentje knoflook
Benodigdheden
staafmixerInstructies
- Schil de pompoen en snijd hem in grove stukken.
- Schil de wortels met een dunschiller en snijd in grove stukken.
- Schil het stukje gember en snijd in plakjes
- Snij het teentje knoflook in grove stukken.
- Fruit de knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie
- Voeg de stukken pompoen en wortel toe en bak 2 minuten aan
- Voeg water toe zodat de groenten compleet bedekt zijn met water
- Doe nu de gember en het bouillonblokje erbij (het bouillonblokje is naar smaak, zelf gebruik ik een halve, maar de meeste mensen zullen het dan te flauw vinden)
- Kook totdat de groenten gaar zijn, een minuut of 10
- Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een glad geheel
- Klaar om te smullen; voeg eventueel ter garnering nog wat crème fraîche toe
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 141 | Calorieën uit vetten 12 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen