Een aantal weken geleden vroeg ik jullie wat je wil zien op myfoodblog. Een van de vragen was "wat zijn lekkere, maar makkelijke nieuwjaarshapjes?" Van Janice kreeg ik de vraag hoe je een lekkere curry maakt. In deze blogpost een recept voor makkelijke curry, Thaise stijl. Deze curry is lekker pittig. Wil je het iets minder pittig? Schraap dan de zaadlijsten uit de pepers en gooi de zaadjes weg. Serveer de curry met gestoomde pandanrijst.
Quick & easy: makkelijke curry met vis
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 g kabeljauwfilet in ongeveer 8 stukken gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 tl ketoembar
- 1 tl laos
- 1 tl verse koriander fijngesneden
- 1 el verse gember in kleine stukken gesneden
- 1 stuk citroengras (sereh)
- 100 gram sperziebonen
- 300 ml kokosmelk
- snufje zout
- arachideolie of zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
- Zet een pan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olie in. Pers de teen knoflook uit en voeg de gember toe.
- Doe nu de stukken vis erbij, samen met de peper, ketoembar, laos en zout.
- Draai na 2 minuten het vuur lager en doe de kokosmelk erbij, samen met de stengel citroengras, verse koriander en de sperziebonen.
- Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur staan, totdat de vis gaar is en uit elkaar begint te vallen.
- Haal voor serveren de stengel citroengras uit het gerecht.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 466 | Calorieën uit vetten 331 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 38g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 28g | 141% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen