Superfood Sunday: quinoasalade met perzik en gerookte kip

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op het blog verschenen al diverse recepten met quinoa. Het blijft echter een populair graan, ook hier in huis. Je kunt er veel kanten mee op, doet het prima als salade en is snel klaar. Vandaag ging ik voor een frisse en zomerse salade van quinoa met wilde perzik en gerookte kip. Ideaal als je laat thuis bent, want je bent zo klaar. Tip: maak een extra portie en neem deze voor de lunch mee naar werk of school! Meer weten over waarom quinoa zo gezond is? Ik schreef er al eerder over, lees het hier.

Superfood Sunday: quinoasalade met perzik en gerookte kip

Superfood Sunday: quinoasalade met perzik en gerookte kip

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 g gewassen quinoa
  • 150 g gerookte kip
  • 2 bosuien
  • 1 (wilde) perzik
  • 1/3 komkommer
  • 2 takjes munt
  • 1 limoen
  • snufje zeezout
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Let op: meestal is quinoa nog niet gewassen. Was de quinoa in dat geval goed, anders kan het bitter smaken.
  2. Laat de quinoa wat afkoelen en bereid intussen de rest.
  3. Snijd de bosuien in dunne ringetjes, de perzik en de kip in blokjes en de muntblaadjes in fijne stukjes.
  4. Doe deze bij de quinoa en pers de limoen uit. Giet het sap over de quinoa, samen met een snufje zeezout en een scheutje olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *