Rijst met garnalen en mangosalsa

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijke frisse, gezond en snelle maaltijd van garnalen, rijst en mangosalsa. Superlekker en makkelijk te maken. Je hebt deze maaltijd in minder dan 15 minuten op tafel staan. Ideaal voor doordeweekse, drukke dagen dus.

Mangosalsa

Ik vind de mangosalsa heerlijk bij de garnalen en de rijst. Het zoete van de mango, het frisse en scherpe van de rode ui of de bosui en het knapperige van de komkommer.

Salsa betekent letterlijk saus en is meestal een soort grove saus waarbij je de ingrediënten in blokjes snijdt. Wist je dat deze salsa ook lekker is op bijvoorbeeld een poke bowl? De garnalen marineren we met knoflook, gember en sojasaus.

Lekker met zilvervliesrijst

Heel simpel dus, maar o zo lekker! Serveer op een bedje van rijst en je hebt een topmaaltijd. Ik vind het zelf lekker om het met zilvervliesrijst te serveren. Dit is bovendien nog extra gezond ook en zal je lang een verzadigd gevoel geven.

Heb je het recept gemaakt? Laat me weten in de comments wat je ervan vond! Andere lekkere rijstgerechten:

Rijst met garnalen en mangosalsa

Rijst met garnalen en mangosalsa

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • zilvervliesrijst
  • 500 g reuze garnalen (ontdooid)
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 2 cm gember (geraspt)
  • 1 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 mango
  • 2 paprika’s
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 bosuien of 1 rode ui
  • sap van 1/2 limoen of anders citroen
  • Zout naat smaak

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Maak intussen de mangosalsa.
  2. Snijd daarvoor de mango, paprika, tomaat, avocado en komkommer in kleine blokjes. Snipper de rode ui of snijd de bosui in dunne ringen. Sprenkel limoensap over de salsa en maak af met peper en zout.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de knoflook en gember Voeg dan de garnalen toe en bak ze gaar en rondom roze. Giet dan de sojasaus erbij en bak ze heel kort nog even.
  4. Verdeel de rijst over de borden en leg daar de garnalen op. Verdeel dan de salsa er overheen. Eet zo of maak af met een saus zoals srirachamayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *