Rode kool met appel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Nog zo'n lekker winters gerecht: rode kool met appel. Rode kool kun je heel makkelijk zelf lekker klaarmaken. Probeer maar eens! Lekker bij bijvoorbeeld stoofvlees.
Rode kool met appel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 200 ml water
- 1 goudreinet
- 5 kruidnagels
- 2 laurierbladeren
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kaneel
- 3 el bruine suiker
- 2 el appelstroop*
- * Ik gebruikte appel- en peerstroop van 'De Kleine Keuken' zonder toegevoegde suikers
Benodigdheden
- grote pan
Instructies
- Was de rode kool, haal de buitenste bladeren er af en snijd de onderkant weg.
- Snijd vervolgens de kool in dunne reepjes.
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Breng het water aan de kook in de pan en voeg de rode kool, appelblokjes, nootmuskaat, laurier, kaneel, bruine suiker en appelstroop toe.
- Laat het geheel een half uurtje sudderen, totdat het water vrijwel verdampt is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 219 | Calorieën uit vetten 5 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 1% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen