Romanesco recept met truffel mayo
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Elke maand krijg ik een box met verse groente van Love My Salad. Een leuke verrassing elke maand, want ik weet nooit wat erin zit. Wel zijn het altijd bijzondere groentesoorten én groenten die in het seizoen zijn. Deze maand zat er onder andere een mooie romanesco in. Misschien heb je ze weleens gezien. Ik vind het de aller- allermooiste groente die er is, maar heb het nog nooit daadwerkelijk gegeten. De romanesco heet ook wel groene torentjeskool en is familie van de bloemkool en broccoli. Qua smaak lijkt het dan ook op bloemkool, maar met een iets minder sterke bloemkoolsmaak. Eigenlijk is het heel simpel om dit smaakvol klaar te maken, namelijk eerst blancheren en dan in de oven roosteren. Als je het serveert met truffelmayonaise maakt dat het helemaal af!
Romanesco recept met truffel mayo
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 romanesco kool
- 1 tl olijfolie
- snufje zeezout
- voor erbij: truffelmayonaise
Benodigdheden
- ovenschaal
- kookpan + vergiet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Breng een pan water aan de kook.
- Snijd de romanesco in kleine roosjes. De stronken gebruik je niet in dit recept en kun je bijvoorbeeld voor een soep gebruiken.
- Kook de roosjes gedurende 5 minuten en spoel ze in de vergiet af met ijskoud water.
- Laat de romanesco roosjes uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Giet er olie overheen en strooi wat zout over het geheel.
- Rooster in de oven gedurende 10 a 15 minuten. Serveer met truffelmayonaise.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 107 | Calorieën uit vetten 67 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Carpaccio en truffelmayonaise vind ik echt hemels! leuke blog heb je!