Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruiken. En die krab zorgt nou weer voor een luxe uitstraling! Kun je kreeft krijgen? Dan is dat een mooi alternatief voor de krab. Ik zelf kon daar niet gemakkelijk aan komen, dus ging ik voor krab. Wat mij betreft is dit een perfecte start voor je kerstdiner, maar uiteraard smaakt het ook heerlijk op elk ander moment!

Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 sjalotje (in grove stukken gesneden)
  • 2 zoete aardappels (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 150 ml droge witte wijn
  • 350 ml visfond
  • 150 gram krab (vers of uit blik)
  • 75 ml kookroom
  • zwarte peper naar smaak
  • peterselie ter garnering (optioneel)

Benodigdheden

  1. grote pan

Instructies

  1. Doe de visfond, wijn, aardappels, sjalot en peper in de pan en kook gedurende 20 minuten.
  2. Na 20 minuten roer je de room er doorheen.
  3. Haal de pan van het vuur en serveer de soep. Breng verder op smaak met peper en zout (optioneel).
  4. Garneer per bord de soep met krab en peterselie!

7 reacties op “Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *