Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Deze soep is zo lekker dat je gasten nooit zullen geloven dat je wat 'shortcuts' hebt gebruikt. Door een kant-en-klare visfond te gebruiken bespaar je veel tijd en wie vindt dat nou niet fijn :-)? De fond zorgt voor een krachtige basis en zorgt ervoor dat je enkel krab ter garnering hoeft te gebruiken. En die krab zorgt nou weer voor een luxe uitstraling! Kun je kreeft krijgen? Dan is dat een mooi alternatief voor de krab. Ik zelf kon daar niet gemakkelijk aan komen, dus ging ik voor krab. Wat mij betreft is dit een perfecte start voor je kerstdiner, maar uiteraard smaakt het ook heerlijk op elk ander moment!
Romige vissoep met krab (cheat’s versie!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 sjalotje (in grove stukken gesneden)
- 2 zoete aardappels (geschild en in grove stukken gesneden)
- 150 ml droge witte wijn
- 350 ml visfond
- 150 gram krab (vers of uit blik)
- 75 ml kookroom
- zwarte peper naar smaak
- peterselie ter garnering (optioneel)
Benodigdheden
- grote pan
Instructies
- Doe de visfond, wijn, aardappels, sjalot en peper in de pan en kook gedurende 20 minuten.
- Na 20 minuten roer je de room er doorheen.
- Haal de pan van het vuur en serveer de soep. Breng verder op smaak met peper en zout (optioneel).
- Garneer per bord de soep met krab en peterselie!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 419 | Calorieën uit vetten 166 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 46% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit is zeker een recept dat ik eens zal proberen, de soep ziet er ongelofelijk lekker uit!
ik vind het lastig dat je niet het gewicht van de aardappels erbij zet.
Feestelijk soepje!
Ik probeer graag eens iets nieuws uit en deze soep vergt weinig tijd en energie.
Eens super geslaagd sopje. Heb zelf visfond gemaakt van garnaalschelpen. Overheerlijk!!! Fijne feestdagenda.
Dankjewel Ariane, jij ook! En leuk om te lezen!
Neem aan dat de staafmixer er nog even ingaat voor serveren (?)
Klopt! Goed opgemerkt ;-)