Rundvlees enchiladas
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik begin steeds meer van Mexicaans eten te houden. Wraps, een tortillataart, taquitos, taco's, chili con carne, heerlijk! Laatst maakte ik zelfs een mole, een authentieke Mexicaanse saus met chocolade (I know, een hartig gerecht met chocolade, hoe bijzonder is dat?!), Dat gerecht ga ik nog verder perfectioneren en zal ik dan met jullie delen. Vandaag deel ik makkelijke rundvlees enchiladas met jullie. Heerlijk gevulde wraps met rundvlees die je nog eventjes grilt in de oven. Zo worden ze lekker krokant én smelt de kaas. In dit recept leer je ook meteen hoe je tomaten ontvelt, een techniek die ook heel fijn is als je bijvoorbeeld zelf pastasaus of tomatensoep gaat maken. Rundvleesreepjes kun je trouwens kant-en-klaar bij de grotere supermarkten kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een biefstuk in reepjes te snijden.
Rundvlees enchiladas
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 350 gram rundvleesreepjes
- 6 tortillawraps
- 6 takjes koriander
- 3 roma tomaten
- 1 rode peper
- 1 el sojasaus
- 1 el arachideolie
- 2 rode paprika
- snufje zout
- geraspte oude kaas naar smaak
Benodigdheden
- ovenschaal
- koekenpan of wok
Instructies
- Snijd de rode peper en de koriander fijn. Marineer het rundvlees met de peper, koriander en sojasaus en zet dit even apart.
- Snijd de paprika in blokjes van 1 x 1 cm.
- Kook intussen 1,5 liter water. Kerf in de onderkant van de tomaten een kruisje en dompel de tomaten onder in kokend water totdat je het velletje ziet loskomen.
- Spoel de tomaten af met koud water en trek het velletje er helemaal af. Snijd in grove blokjes.
- Zet de pan op hoog vuur, giet er wat olie in en bak het rundvlees gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en zet het vuur zachter. Laat het geheel even pruttelen totdat je een saus hebt (dit zou een minuut of 10 moeten duren).
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Verdeel het mengsel over de 6 wraps. Rol de wraps op zoals je normaal ook zou doen. Vouw de zijkanten naar binnen.
- Strooi de geraspte kaas over de bovenkant en bak 4 - 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten en de wraps beginnen te kleuren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 658 | Calorieën uit vetten 210 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 36% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hier doen ze een moord voor enchiladas. Ik vind het ook zo’n heerlijk ‘kliekjes-opruim-gerechtje’. Laatste restjes groenten etc.
Hihi, handig hè? Kon hier inderdaad mooi mijn Bonus paprika’s in kwijt ;-)
Oeh lekker! Ik ben ook gek op Mexicaans eten! Bedankt voor het recept! Heb het opgeslagen bij mn favorieten :D
Graag gedaan en jij bedankt voor je leuke reactie :-). Laat je me het weten als je het hebt gemaakt :-D? Groetjes, Judith