Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstkoekjes, over brood, gezinsmaaltijden, makkelijke maaltijden, tijdschriften juist over van alles, of over gezond eten. Eén van de tijdschriften die ik kocht was 'Clean eating'. Juist omdat ik het idee had dat we te veel en te ongezond aten was ik echt even toe aan gezond eten, back to basics. Clean eating bleek een geweldig tijdschrift te zijn met allerlei lekkere, gezonde recepten. Inmiddels heb ik er al verschillende recepten uit gemaakt, maar deze zalmtaco's zijn toch wel favoriet.
Toen ik hier overigens boodschappen voor ging doen, had ik in eerste instantie wraps in mijn karretje. Ik besloot de ingrediëntenlijst te lezen en schrok toen aardig, E-nummers, suiker, allemaal dingen die je niet zou verwachten in een wrap. Toen besloot ik het te vergelijken met de taco schelpen (van Jumbo huismerk). Daarin beleek enkel maïsmeel, zout en water te zitten. Weer wat geleerd dus, taco schelpen zijn over het algemeen puurder en gezonder dan wraps.
Zalm taco’s
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 taco schelpen
- 250 gram zalmfilet
- handjevol verse basilicum
- sap van 1 limoen
- 4 el extra vergine olijfolie
- snufje zeezout
- 1/8 tl zwarte peper
- 1/4 krop sla
- 5 radijsjes
- 2 bosuien
- olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- grill- of koekepan
- blender of staafmixer
Instructies
- Bak de taco's volgens de instructies op de verpakking.
- Meng in een blender de basilicum, limoensap, peper, zout en extra vergine olijfolie tot een gladde saus en zet deze apart.
- Snijd de sla in dunne reepjes en de radijs in dunne plakjes.
- Bestrijk de zalmfilet met olijfolie en besprenkel met zeezout. Bak de zalm in een pan totdat de buitenkant mooi gaar is en de binnenkant nog roze, ongeveer 5 minuten.
- Breek de zalm met een vork of met je handen in stukken. Vul de taco's met stukken zalm, sla, radijs en de saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 703 | Calorieën uit vetten 467 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 52g, Waarvan | 80% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 51% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 27g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hmm! Dit ziet er heerlijk uit. En weet je dat ik me eigenlijk nooit gerealiseerd heb dat wraps zo ongezond zijn? Ik denk dat ik dan toch wat vaker die taco’s pak. Of zelf wraps maken als ik in een hele wilde bui ben.
Cheers!
Gek hè? Ik had het me tot die tijd ook nooit gerealiseerd, dus nu nemen we maar wat vaker taco’s. Ook erg lekker :-). Ik zoek nog wel een manier om ze een beetje netjes te eten ;-).
Dit lijkt me erg lekker! Ik ben dol op zalm (eigenlijk wel op bijna alle vis), maar ik heb ze nog nooit in combinatie met taco’s gegeten!