Salade met makreel, krieltjes en gegrilde paprika
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en ei maken dit een salade boordevol smaak.
Makreel is een lekkere smaakmaker en bovendien, als vette vis erg gezond. De paprika's kun je kant-en-klaar gegrild kopen, maar zelf maken is zo veel lekkerder. Bovendien is het echt niet moeilijk! In de tijd dat de krieltjes koken, grill jij in de oven de paprika's. Hierdoor worden ze lekker zacht en smaken ze nog iets zoeter. Een perfecte tegenhanger voor de hartige makreel en kappertjes.
Tover jij ook het zonnetje op je bord met deze vrolijke salade? Laat het weten in de comments of op social media met #myfoodblognl.
Salade met makreel, krieltjes en gegrilde paprika
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes
- 4 puntpaprika's
- 3 eieren
- 150 gram gerookte makreelfilet
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el kappertjes
- 1 bosje verse dille
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Borstel de krieltjes schoon en breng ze in een pan ruim water aan de kook.
- Kook 15 minuten.
- Plaats de paprika's direct op het rooster in de oven en grill de paprika's gedurende 10 minuten.
- Kook intussen de eieren in 5 minuten hard (of langer of korter al naar gelang je je ei hardgekookt of zachtgekookt wil eten)
- Spoel de paprika's af met koud water en trek met een scherp mesjes het vel er vanaf. Snijd de zaadlijsten er uit en snijd de paprika's in lange repen.
- Giet de aardappels af en spoel af met koud water.
- Leg de aardappels en de paprika in een grote schaal. Breek de makreel en verdeel over de schaal.
- Pel de eieren en snijd de eieren in kwarten. Leg de eieren op de salade en maak af met kappertjes, olie en verse dille.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 586 | Calorieën uit vetten 213 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heb het zojuist gemaakt …heerlijk, een perfecte combinatie van smaken! Heb de puntpaprika’s wel eerst reeds ontpit en in brede repen gesneden en zo op de grillpan gelegd ipv in de oven. Een aanrader met zulk warm weer als vandaag en niet veel werk! Dank je wel Judith!
Leuk dat je de salade hebt gemaakt :-)!