Salade met verse gegrilde tonijn

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze salade dat 'ie echt mega gezond is (spinazie, noten, nog meer groenten, vis, dus lekker veel vitamine C, ijzer, omega-3 etc.), maar dat het tegelijkertijd superlekker en supermakkelijk is. Voor mij was het dan ook ideaal om deze voor een workout te maken. Ik heb dan namelijk niet veel tijd en wil ook niet te zwaar eten. De limoen, sojasaus en sesamolie geven de salade een lekker Oosters tintje!

Salade met verse gegrilde tonijn

Salade met verse gegrilde tonijn

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 tonijnsteak à 200 gram
  • 50 gram sperziebonen
  • 70 gram verse spinazie
  • handjevol ongebrande witte hazelnoten
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 70 gram alfalfa
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen

Benodigdheden

  1. koekenpan of grillpan

Instructies

  1. Haal de tonijn uit de verpakking, leg deze in een kommetje en giet de sesamolie er overheen. Strooi vervolgens de sesamzaadjes er overheen en laat dit even marineren.
  2. Maak intussen de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Spoel ze af met koud water om ze lekker knapperig te houden.
  3. Zet intussen een koekenpan op hoog vuur en leg hier de hazelnoten in. Rooster ze in de droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren. Haal ze uit de pan en laat ze in een bakje afkoelen.
  4. Maak de dressing door het sap van de limoen te mengen met de sojasaus. Zet de dressing apart.
  5. Verdeel over 2 borden de spinazie, de sperziebonen, ui en alfalfa.
  6. Zet de koekenpan weer op hoog vuur en grill de tonijnsteak aan beide kanten zo'n 2 minuten (korter als je steak niet zo dik is). Zorg ervoor dat de binnenkant nog mooi rood is.
  7. Snijd de tonijn in reepjes en verdeel over de salade. Maak af met de hazelnoten en de dressing.

2 reacties op “Salade met verse gegrilde tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *