Salade met verse gegrilde tonijn
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze salade dat 'ie echt mega gezond is (spinazie, noten, nog meer groenten, vis, dus lekker veel vitamine C, ijzer, omega-3 etc.), maar dat het tegelijkertijd superlekker en supermakkelijk is. Voor mij was het dan ook ideaal om deze voor een workout te maken. Ik heb dan namelijk niet veel tijd en wil ook niet te zwaar eten. De limoen, sojasaus en sesamolie geven de salade een lekker Oosters tintje!
Salade met verse gegrilde tonijn
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 tonijnsteak à 200 gram
- 50 gram sperziebonen
- 70 gram verse spinazie
- handjevol ongebrande witte hazelnoten
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 70 gram alfalfa
- 1 el sesamolie
- 1 tl sesamzaad
- 2 el sojasaus
- 1 limoen
Benodigdheden
- koekenpan of grillpan
Instructies
- Haal de tonijn uit de verpakking, leg deze in een kommetje en giet de sesamolie er overheen. Strooi vervolgens de sesamzaadjes er overheen en laat dit even marineren.
- Maak intussen de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Spoel ze af met koud water om ze lekker knapperig te houden.
- Zet intussen een koekenpan op hoog vuur en leg hier de hazelnoten in. Rooster ze in de droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren. Haal ze uit de pan en laat ze in een bakje afkoelen.
- Maak de dressing door het sap van de limoen te mengen met de sojasaus. Zet de dressing apart.
- Verdeel over 2 borden de spinazie, de sperziebonen, ui en alfalfa.
- Zet de koekenpan weer op hoog vuur en grill de tonijnsteak aan beide kanten zo'n 2 minuten (korter als je steak niet zo dik is). Zorg ervoor dat de binnenkant nog mooi rood is.
- Snijd de tonijn in reepjes en verdeel over de salade. Maak af met de hazelnoten en de dressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 332 | Calorieën uit vetten 152 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Makkelijk, smakelijk, mooi op je bord en gezond! Aanrader.
Leuk Inge :-D! Ik moet hem ook maar weer eens maken :-)