Salade met peer, amandelen en gojibessen
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertrokken richting Ridderkerk. Bij de teler in Ridderkerk telen ze kropsla en verkopen ze deze met kluit en al. Zo blijft de sla langer vers! Dit type sla ligt inmiddels bij veel supermarkten en ik kan het zeker aanraden. Eenmaal terug in de Fenix Food Factory kregen we een presentatie van een fotograaf en gingen we uiteraard zelf aan de slag met sla. Een chef gaf ons tips en hielp ons met het bouwen van de lekkerste salades en vervolgens konden we in een mini-studio het resultaat fotograferen, met daarbij de tips van de fotograaf natuurlijk ;-). De foto is wel heel erg cool geworden, credits daarvoor zijn uiteraard voor Jerome. De salade is simpel en smakelijk. Echt iets voor deze tijd van het jaar! Peer en noten gaan altijd goed samen en zorgen voor een zoetje en een bite. De komkommer en de sla zijn verfrissend en als je een vlierbloesemazijn of andere fruitazijn gebruikt, wordt het fris en tegelijkertijd fruitig.
Salade met peer, amandelen en gojibessen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram Living Lettuce sla trio
- 1 gegrilde rode paprika*
- 16 amandelen
- 1 peer
- 1/2 komkommer
- 1 el gojibessen (of cranberry's)
- 3 el olijfolie
- 1 el (vlierbloesem)azijn
- optioneel: 1 el uienchutney
- optioneel: 1 tl Parmezaanse kaas
- * koop de gegrilde paprika kant-en-klaar of grill deze in zijn geheel in 20 minuten op 250 C en trek daarna het vel van de paprika af
Benodigdheden
Instructies
- Verdeel de sla over 2 borden.
- Snijd linten van de komkommer en leg deze erover heen.
- Snijd de paprika en peer in grove stukken en verdeel ook deze op je bord.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie en de azijn en zet dit apart.
- Strooi amandel en gojibessen over de salade en eventueel een dotje uienchutney en Parmezaanse kaas.
- Maak af met de dressing en serveer meteen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 341 | Calorieën uit vetten 219 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen