Fattoush

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Fattoush

Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 1 krop
  • romaine sla
  • 1 bosje
  • peterselie
  • 2
  • tomaten
  • 1/2
  • komkommer
  • 1
  • lente ui
  • 1 bosje
  • radijs
  • 1 bosje
  • munt
  • sap van 1
  • citroen
  • sumak (aanrader: die van SOUQ)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 Libanees
  • brood*
  • Optioneel maar wel erg lekker: granaatappelmelasse*
  • * te koop bij Midden-Oosterse winkels

Benodigdheden

  • grote kom

Instructies

  1. Rooster het brood enkele minuten op 250 C in de  oven zodat deze lekker knapperig wordt.
  2. Snijd de sla, peterselie, tomaten, komkommer, lente ui, radijs en munt allemaal mediumfijn (is dit überhaupt een begrip? Het hoeft niet klein allemaal maar ook niet te grof) Breng op smaak met de citroensap, de sumak (1 eetlepel ongeveer), zout en peper en olijfolie.
  3. Mocht je de granaatappelmelasse hebben weten te bemachtigen, dan kun je het hiermee ook op smaak brengen. Granaatappelmelasse wordt ook bij Turkse en Marokkaanse winkels verkocht, deze zou ik dan wel even proeven voordat je het erbij giet. Persoonlijk vind ik deze vaak niet lekker omdat ze hier suiker bij zit en vaak verdund is. Die van SOUQ is de traditionele granaatappelmelasse zoals het hoort en zonder gekke toevoegingen! Het potje lijkt wat prijzig, maar je hebt er niet veel van nodig (tip: minder de citroen als je het gebruikt en blijf proeven voor je er meer bij doet, granaatappelmelasse maakt het gerecht namelijk zuurder).
  4. Versnipper het geroosterde brood over de salade.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

2 responses to “Fattoush

  • Mia

    Ik hou ongelofelijk vd midden-oosterse keuken, en ben heel blij hier een foodie te vinden die deze gerechten opneemt in haar blog.
    Dit gerecht lijkt me heerlijk, ik maak het binnenkort. Ben heel benieuwd of ik de granaatappelmelasse ook in Belgie vind.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *