Salade met peer, amandelen en gojibessen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertrokken richting Ridderkerk. Bij de teler in Ridderkerk telen ze kropsla en verkopen ze deze met kluit en al. Zo blijft de sla langer vers! Dit type sla ligt inmiddels bij veel supermarkten en ik kan het zeker aanraden. Eenmaal terug in de Fenix Food Factory kregen we een presentatie van een fotograaf en gingen we uiteraard zelf aan de slag met sla. Een chef gaf ons tips en hielp ons met het bouwen van de lekkerste salades en vervolgens konden we in een mini-studio het resultaat fotograferen, met daarbij de tips van de fotograaf natuurlijk ;-). De foto is wel heel erg cool geworden, credits daarvoor zijn  uiteraard voor Jerome. De salade is simpel en smakelijk. Echt iets voor deze tijd van het jaar! Peer en noten gaan altijd goed samen en zorgen voor een zoetje en een bite. De komkommer en de sla zijn verfrissend en als je een vlierbloesemazijn of andere fruitazijn gebruikt, wordt het fris en tegelijkertijd fruitig.

Salade met peer, amandelen en gojibessen

Salade met peer, amandelen en gojibessen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram Living Lettuce sla trio
  • 1 gegrilde rode paprika*
  • 16 amandelen
  • 1 peer
  • 1/2 komkommer
  • 1 el gojibessen (of cranberry's)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el (vlierbloesem)azijn
  • optioneel: 1 el uienchutney
  • optioneel: 1 tl Parmezaanse kaas
  • * koop de gegrilde paprika kant-en-klaar of grill deze in zijn geheel in 20 minuten op 250 C en trek daarna het vel van de paprika af

Benodigdheden

Instructies

  1. Verdeel de sla over 2 borden.
  2. Snijd linten van de komkommer en leg deze erover heen.
  3. Snijd de paprika en peer in grove stukken en verdeel ook deze op je bord.
  4. Maak een vinaigrette met de olijfolie en de azijn en zet dit apart.
  5. Strooi amandel en gojibessen over de salade en eventueel een dotje uienchutney en Parmezaanse kaas.
  6. Maak af met de dressing en serveer meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *