Sesam tempeh met mango

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een klassieker op de site: sesam kip. Een super populair recept wat smaakt als de sesam kip bij Chinese restaurants. Nu zal het jullie niet ontgaan zijn dat wij zelf al een tijdje geen vlees meer eten (het liefst zo veel mogelijk plantaardig). En dus werd het tijd voor een recept update. De sesam kip werd sesam tempeh en die is me een partijtje lekker!

Tempeh van witte bonen

Ik hoefde eigenlijk weinig te veranderen aan het originele recept. Ik verving de kip door tempeh op basis van witte bonen (maar je kunt uiteraard ook tempeh op basis van soja gebruiken). Daarnaast verving ik ei door water en voegde ik voor een tropische twist wat mango toe. Het resultaat is een heerlijke, smakelijke maaltijd. Serveer bij voorkeur met zilvervliesrijst en geniet! Heb je het ook gemaakt? Deel dan je creaties op Instagram!

Sesam tempeh met mango

Sesam tempeh met mango

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 170 gram tempeh (op basis van witte bonen bijvoorbeeld)
  • 2 el maizena
  • 3 el water
  • 1 tl kokosolie
  • saus:
  • 2 el tamari (of indien niet glutenvrij: sojasaus)
  • 2 el koud water
  • 1 el sesamolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mirin
  • 1 tl verse gember (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 el maizena
  • 1 tl sesamzaad
  • verder nodig:
  • 200 gram (diepvries)mango
  • 2 rode paprika's
  • voor erbij:
  • (zilvervlies)rijst
  • extra sesamzaadjes + verse koriander

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan (voor de rijst)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een grote maatbeker en zet dit apart. Zorg ervoor dat de maizena goed is opgelost.
  2. Meng in een klein kopje water en maizena en giet dit over de tempeh heen. Wentel de tempeh hier in.
  3. Snijd intussen de paprika's in kleine blokjes.
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe kokosolie in de pan. Bak de tempeh enkele minuten. Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en bak enkele minuten.
  5. Giet de saus erbij en verwarm enkele minuten. De saus zal nu gaan indikken. Roer tot slot de mango blokjes er doorheen.
  6. Schep rijst in de kommen, gevolgd door het tempeh mengsel. Maak af met geroosterde sesamzaadjes en koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *