Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Op zoek naar een lekker en simpele pasta? Deze pasta is anders dan anders, maar staat snel op tafel! Hartstikke handig dus voor die drukke doordeweekse avonden.
Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram pasta
- 250 gram gerookte kip
- 200 gram ricotta
- 1 el verse basilicum (fijngesneden)
- 1 tl verse oregano (fijngesneden)
- 10 cherry tomaatjes
- 75 gram rucola
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
- grofgemalen peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Kook de pasta beetgaar.
- Maak intussen de pastasaus. Dit doe je als volgt:
- Doe een scheutje olie in een koekepan. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe, samen met de tomaatjes.
- Snijd de kip in blokjes en voeg samen met de ricotta en kruiden toe aan de saus.
- Voeg als laatste de rucola toe aan de saus en roer nog 1 à 2 minuten door. Serveer de saus op de pasta.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 688 | Calorieën uit vetten 249 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen