Snelle Canadese chowder
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Chowder is een Noord-Amerikaanse vissoep. Ik kwam op dit recept doordat we kookvocht overhadden van de mosselen. Ik stond op het punt om dit door de gootsteen te spoelen toen mijn moeder me tot de orde riep en zei dat je er een heerlijke chowder van kunt maken de volgende daag door slechts een paar ingrediënten toe te voegen. De mosselen laten een heerlijk ziltige smaak achter wat een mooie basis is voor de vissoep. De mosselen bereidden we met roomboter, bier en groenten. Vandaar dat de basis voor de soep lekker romig was. Heb je dit niet gedaan, voeg dan op het einde wat crème fraîche toe.
Wanneer je het kookvocht van de mosselen overhebt, zeef je dit eerst zodat er geen gruis of iets dergelijks meer in zit. Doe dit in een pan of plastic bak en zet het afgedekt in de koelkast. De volgende dag gebruik je dit als basis voor je chowder.
Snelle Canadese chowder
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 liter mosselkookvocht*
- 300 gram schelvis (of bijvoorbeeld kabeljauw)
- 3 aardappels
- 1 el verse peterselie
- * 2 liter mosselkookvocht krijg je door de mosselen bijvoorbeeld in wijn of bier te koken
Benodigdheden
Instructies
- Giet het mosselvocht in een grote pan en breng dit zachtjes aan de kook.
- Schil intussen de aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de vis in stukken, deze mogen wel wat grover zijn.
- Voeg de aardappels toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de vis toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 151 | Calorieën uit vetten 15 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Je moet mosselen na schoonmaken met aanhangend water opzetten:(, als je geen bier of wijn gebruikt , hou je daar nooit 2 liter vocht van ovet
Goed dat je het zegt Ingrid, dat klopt inderdaad. Ik voeg het meteen toe!