Snelle Mexicaanse taco’s met rundvlees

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en het vlees ook een perfecte pre-workout maaltijd :-).

Snelle Mexicaanse taco’s met rundvlees

Snelle Mexicaanse taco’s met rundvlees

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 tacoschelpen
  • 300 gram rundvleesreepjes
  • 2 limoenen
  • 3 takjes koriander
  • 1 rode peper
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zeezout
  • 3 el olie (zonnebloemolie of arachideolie)
  • 1/3 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

Benodigdheden

  1. hakmolen, staafmixer of blender
  2. ovenschaal
  3. koekenpan of wok

Instructies

  1. Maak allereerst de marinade voor het rundvlees door het sap van 1 limoen, 1/2 rode peper, 2 takjes koriander en 3 el olie te pureren met de staafmixer, hakmolen of blender. Schenk over de biefstukreepjes heen en maak af met een snufje zout. Roer het geheel goed door zodat de marinade overal kan intrekken.
  2. Maak guacomole door de avocado's, 1 takje koriander, knoflook, sap van 1 citroen, een halve rode peper en een snufje zout te pureren tot een glad geheel. Zet dit apart.
  3. Verwarm intussen de oven voor en bak de taco's af volgens de instructies op de verpakking.
  4. Zet een pan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes in enkele minuten gaar.
  5. Vul de taco's met guacamole, rode ui, komkommer en de biefstukreepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *