Soba noodle bowl met broccoli, zalm en avocado
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten

Een van de meest klassieke combinaties met broccoli is toch wel die met zalm. En wat past er dan weer heel goed bij zalm? Juist ja, avocado! Deze 3 toppers gebruikten wij in een lekkere soba noodle bowl, samen met soba noodles en een fijne Japanse dressing. Soba noodles bevatten als hoofdbestanddeel boekweit, wat ze net wat steviger maakt dan reguliere noodles. Spoel ze wel even af met koud water, anders kunnen ze een beetje hard en taai worden. In deze noodle bowl perfect, want je eet hem koud! In plaats van voor gerookte wilde zalm kun je uiteraard ook voor gewone gerookte zalm gaan. Ik vind wilde zalm net wat subtieler qua smaak en koos daarom hiervoor.
Bij dit Japanse gerecht dronken we Japans bier, Stout van Nosawa om precies te zijn. Meer weten? Kijk op hun Facebookpagina!

Soba noodle bowl met broccoli, zalm en avocado
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 kleine broccoli
- 200 gram wilde gerookte zalm
- 1 avocado
- 250 gram soba noodles
- dressing:
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 2 cm verse gember (fijngesneden)
- 1 tl mirin
- 1 el sesamolie
- 3 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- topping: sesamzaadjes en bosuiringetjes
Benodigdheden
- kookpan
Instructies
- Snijd de onderkant van de broccoli af en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 6-8 minuten gaar.
- Maak de dressing door de sojasaus, sesamolie, mirin, limoensap, gember en peper te mengen.
- Spoel de broccoli af met koud water en kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Spoel ook de noodles af met koud water.
- Snijd de avocado en de zalm in plakjes.
- Verdeel de noodles over 2 kommen en giet daar de dressing overheen.
- Leg de broccoli, zalm en avocado op de noodles.
- Maak af met bosui en sesamzaadjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 747 | Calorieën uit vetten 230 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Kan de mirin vervangen worden door bv sherry?
Hi Ria,
Je kunt beter kiezen voor een Aziatische rijstwijn. Kun je het echt niet vinden? Laat het dan achterwege.
Mirin kun je meestal prima vervangen door sherry met een lepeltje suiker hoor.
Goede tip!