Spinazie geitenkaas quiche

  • voor 4 personen
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorige week kreeg ik weer de zogenaamde Foodybox. Een box die door een PR-bureau elke paar maanden naar een aantal foodbloggers wordt gestuurd met daarin een selectie food producten. Eén van de producten die ik kreeg om te proberen was het taart- en quichedeeg van 'Tante Fanny'. Nu was ik er wel benieuwd naar, omdat ik het weleens bij de supermarkt in het koelschap had zien liggen en ik moet zeggen dat ik blij verrast was! Waar ik normaal mijn quiches altijd met bladerdeeg maakte, vond ik dit deeg veel beter passen bij de quiche, omdat het iets minder aanwezig is en ook de structuur beter past bij een quiche. Overigens had ik al snel het idee om een quiche met onder andere geitenkaas te maken, mede omdat ik hier nog wat van in de koelkast had liggen. Jerome is niet dol op kaas, dus ik was bang dat de quiche helemaal niet in de smaak zou vallen, maar hij werd helemaal goedgekeurd. Sterker nog, volgens vriendlief was het de beste quiche die ik ooit maakte. Altijd leuk om te horen natuurlijk :). Ik ben benieuwd of de spinazie geitenkaas quiche ook bij jullie in de smaak valt, dus laat het me vooral weten in de comments!

Spinazie geitenkaas quiche

Spinazie geitenkaas quiche

  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • deeg voor hartige taart (ik gebruikte deeg van 'Tante Fanny' uit het koelschap)
  • 6 eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram cherrytomaten
  • 250 gram verse spinazie
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el basilicum (grof gesneden)
  • 1 el paneermeel

Benodigdheden

  1. ronde bakvorm (diameter 24-26 cm)
  2. bakpapier
  3. garde
  4. koekenpan of wok

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Klop de eieren op en voeg de slagroom toe, samen met de peper, Parmezaanse kaas en basilicum.
  3. Zet een pan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak hierin de spinazie ca. 5 minuten.
  4. Laat de spinazie uitlekken en voeg toe aan het ei-mengsel.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier en leg het deeg hier overheen.
  6. Strooi wat paneermeel over het deeg. Dit zorgt ervoor dat de quiche niet zompig wordt.
  7. Verdeel vervolgens de tomaatjes erover en giet het eimengsel er overheen.
  8. Verkruimel de geitenkaas er boven en bak in ca. 30 minuten gaar.

2 reacties op “Spinazie geitenkaas quiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *