Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Kooktijd3 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om buffelmozzarella te gebruiken. Deze is zo veel lekkerder van smaak én veel fijner van structuur. Je zult echt het verschil proeven!
Wat zijn de dingen die jij vroeger niet lustte en nu wel heel lekker vindt?
Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd3 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram wilde spinazie
- 1 grapefruit
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 gram ongebrande ongezouten blanke hazelnoten
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl limoensap
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur. Leg hier de hazelnoten in en rooster deze in de droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren.
- Schil de grapefruit en snijd hem in circa 8 plakjes.
- Van de olijfolie, mosterd, honing en limoen maak je een dressing.
- Verdeel de spinazie over de borden, gevolgd door de grapefruit. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de borden.
- Maak af met de geroosterde hazelnoten en de dressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 817 | Calorieën uit vetten 654 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 75g, Waarvan | 116% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 79% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 49g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik moet nog steeds spinazie leren eten! Dit recept wekt dus mijn interesse :D Vroeger had ik een hekel aan uitjes en paprika, nu kan ik het bijna rauw eten, haha.