Spitskool met vegetarisch gehakt (klaar in 10 minuten!)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Spitskool is zo'n lekkere groentesoort! Het is veelzijdig en ziet er daarnaast ook leuk uit op je bord. Je kunt spitskool prima gebruiken in bijvoorbeeld een nasi. Je kunt ook de bladeren vullen.
Of je doet zoals in dit recept, gewoon de spitskool in reepjes snijden en lekker opbakken met vegetarisch gehakt en wat smaakmakers. Zo heb je in 10 minuten een heerlijke en gezonde avondmaaltijd op tafel staan. Ik vond het verrassend lekker en snel! Zeker voor herhaling vatbaar.
Wat is spitskool?
Je hebt vast weleens een recept met spitskool voorbij zien komen. Maar wat is spitskool eigenlijk? Deze groentesoort is familie van witte kool, maar heeft een iets zachtere smaak en is heel divers te gebruiken in de lekkerste recepten.
Spitskool is zo'n groente die je echt op allerlei manieren kan gebruiken. Zo rauw in een salade, maar je kan de kool ook koken, roerbakken of stoven. Heerlijk! Zo maakte ik eerder al deze volkoren noodlesalade met spitskool.
En nog een fijn voordeel: er zit hartstikke veel vitamine C in! Heel gezond, dus.
Spitskool, gehakt en rijst
Dit spitskool recept is lekker om te serveren met rijst, maar je kunt ook kiezen voor quinoa, pasta of bijvoorbeeld bloemkoolrijst. Als je gaat voor rijst, maak je het extra gezond door te kiezen voor zilvervliesrijst. Ik ging voor de verandering eens voor basmati. Dat was erg lekker en dus echt een aanrader!
Spitskool met vegetarisch gehakt (klaar in 10 minuten!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 3 el (glutenvrije) sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el olie in om te bakken (bijvoorbeeld arachideolie of olijfolie)
- 200 gram rijst naar keuze
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Was de spitskool goed en snijd de onderkant weg. Snij de spitskool vervolgens in dunne reepjes.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en bak het gehakt. Voeg nu de gember en knoflook toe en laat even meebakken.
- Voeg vervolgens de spitskool toe en roer goed door. Giet na enkele minuten de sojasaus erbij en laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur doorbakken.
- Serveer met rijst en maak eventueel af met geroosterde pinda's of pijnboompitten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 485 | Calorieën uit vetten 71 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 12% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen